Rocada mică! FC Buzău înlocuieşte SCM Gloria Buzău în liga secundă. Noua entitate are drept de promovare – Buzaul Sportiv

Iunie 18 21:25 2021 by buzau.net

În ședințele care au avut loc ieri atât la Consiliul Județean Buzău cât și la Primărie, a fost aprobat statutul noului club Gloria Buzău și au fost aleși reprezentanții celor două entități în Adunarea Generală a Asociaților și în Consiliul Director.

Începând de ieri, echipa antrenată de Cristi Puștai nu se mai află sub controlul total al Primăriei Buzău. Dacă la actuala echipă SCM Gloria Primăria Buzău deține 100%, la noua echipă Primăria va mai avea doar 40%. Restul de 60% ajung la CJ Buzău (40%) și la omul de afaceri Constantin Cristea, investitor în agricultură din zona Rm. Sărat (20%), scrie buzaul-sportiv.ro.

Ca urmare a acestei schimbări, Primăria Buzău va aloca mai puțini bani către fotbal (doar 40% din bugetul clubului), dar noul club, FC Buzău, va avea drept imediat de promovare în liga I, spre deosebire de vechiul club care nu avea această posibilitate. „Noi, Consiliul Județean Buzău, vom aloca un buget anual de 400.000 € pentru Gloria. Aste înseamnă, cu ce pun Primăria Buzău și investitorul privat, plus ce se mai strânge la club, un buget de aproape 1,2 mil. €. Un buget bun, care va permite Gloriei să atace promovarea. Obiectivul este promovarea în 2-3 ani, nu vom finanța decât performanța”, a declarat Petre Emanoil Neagu la finalul ședinței de la Consiliul Județean.

Consiliul Director al noii entități va fi format din 5 membri: Cristi Ceaușel și Eduard Pistol din partea Primăriei Buzău, Dragoș Cefălan și Gigel Guiu din partea Consiliului Județean și Constantin Cristea, investitorul privat. În perioada imediat următoare aceștia vor numi un președinte executiv și un director sportiv. Sediul clubului va fi tot la stadionul Gloria, dar separat de sediul SCM Gloria Buzău.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%