Buzăul este plin de surprize. Vipera de stepă, descoperită pe teritoriului județului, de către echipa Asociației "Ținutul Buzăului"

Iunie 18 17:03 2021 by sansanews.ro

Buzăul este recunoscut pentru adevărate comori naturale întâlnite în multe zone din județ, pentru peisajele de o frumusețe rară, unice în țară, sau pentru tradițiile și preparatele culinare cum nu se mai găsesc în alte locuri. Se pare însă că granițele Buzăului adăpostesc multe alte minunății, încă nedescoperite. O dovedește o descoperire recentă a echipei “Ținutul Buzăului”. Biologi și fotografi de natură au găsit în Ținutul Buzăului, în apropiere de Vulcanii Noroioși, vipera de stepă, cea mai rară viperă din România, reperată pentru prima dată pe teritoriul județului.

Specialiștii din cadrul Asociației “Ținutul Buzăului” dezvăluie, printr-un amplu material postat pe site-ul asociației, cum a fost posibilă această descoperire, punctul din care au pornit căutările care aveau să scoată la lumină un lucru neștiut despre Buzău.

“Colegul nostru Marius Iancu petrece mult timp în teren, fiind mereu atent la animale și plante. De această dată era în Ținut în cadrul proiectului “Reducerea amprentei de carbon și creșterea impactului economic al turismului în zona vulcanilor noroioși”, sponsorizat de OMV Petrom, în căutare de valori locale și resurse naturale pe care să le putem folosi pentru dezvoltarea turistică. Așa a aflat de viperă de la Sandu Sfinteș, un localnic iubitor de natură, ce ne-a trimis poze cu șerpii întâlniți prin zonă. Câteva poze cu... [Citește articolul integral pe sansanews.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%