Record de apeluri la serviciile telefonice de asistență medicală pediatrică

Ianuarie 9 11:09 2020 by sanatateabuzoiana.ro
Record de apeluri la serviciile telefonice de asistență medicală pediatrică

În 2019, cele două servicii de acest tip, care funcționează la Cluj, au înregistrat cele mai multe apeluri primite pe parcursul unui an.

Cele două servicii tip call-center înființate la Cluj și destinate acordării de asistență specializată părinților care au copii bolnavi și-au prezentat zilele acestea bilanțul activității pe anul recent încheiat, care, în cazul ambelor, a fost cel mai „productiv” de la inaugurare până în prezent.

Cei mai solicitați, au fost medicii de la Peditel, call-center-ul de asistență medicală pediatrică, înființat și administrat de fundația Părinți din România. Serviciul funcționează non-stop, putând fi apelat la orice oră, atât din România cât și din străinătate, la numărul 1791. Este deservit de 15 medici specialiști și primari, care lucrează în ture, preluând apelurile în ordine cronologică.  Serviciul funcționează din 2014 și se adresează oricărui părinte care dorește să obțină un sfat medical pentru afecțiuni fără risc vital pentru copilul său. Ceea ce doresc să sublinieze specialiștii de la Peditel este faptul că acesta nu este un serviciu pentru urgențe, în astfel de cazuri părinții fiind sfătuiși să sune la 112 ori să se adreseze Unităților de Primiri Urgențe. În timp ce în primul an de funcționare au fost primite 6.848 de apeluri, anul trecut s-a ajuns la un record de 65.511, ceea ce înseamnă o medie de 180 de apeluri pe zi. Practic, la fiecare 5 minute, un copil din țară sau din străinătate a primit asistență medicală gratuită prin intermediul acestui call-center.


Sursa: sanatateabuzoiana.ro



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%