RATA ȘOMAJULUI, ÎN CREȘTERE. PESTE 13.000 DE BUZOIENI, ÎN EVIDENȚELE AJOFM

Ianuarie 16 08:09 2021 by campusbuzau.ro

Rata șomajului a crescut în ultimele luni, ajungând la aproape opt procente, la finele lunii decembrie. Grosul șomerilor buzoieni este dat de beneficiarii legii 416, peste 11.000 în județ.

Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă spun că din cei 13500 de cetățeni aflați în evidențele instituției sub o formă de plată, doar 2500 sunt șomeri indemnizați care și-au pierdut locul de muncă dintr-un motiv sau altul. Pe de altă parte, deși 2020 a fost un an nefast din cauza pandemiei, aproximativ 8000 de buzoieni au fost încadrați în piața muncii, scrie campusbuzau.ro.

Un alt factor care a dus la creșterea ratei șomajului, spun reprezentanții AJOFM, a fost imposibilitatea de a organiza cursuri de calificare, din cauza pandemiei.

În ceea ce privește societățile comerciale care au solicitat fonduri aferente șomajului tehnic din cauza pandemiei, numărul acestora s-a micșorat simțitor. Momentan, se fac plăți  doar pentru 69 de firme, toate din domeniul HORECA. Asta în timp ce, în primăvară, peste 1700 de societăți solicitaseră ajutor de la stat.

Din păcate, în urma unei analize efectuate de AJOFM reiese că ponderea celor care sunt eligibili pentru a primi ajutorul social minim garantat rămâne constantă. (Andrei Solomon)

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%