Interviu | Costin Stanciu - antrenor de karate Efectele pandemiei de Covid-19 asupra sportului de performanță!

Ianuarie 15 20:41 2021 by buzau.net

Costin Stanciu este antrenorul buzoian de karate cu cele mai bune rezultate obținute în ultimii ani în karate-ul buzoian. Acesta s-a remarcat prin metodele moderne de antrenament și răbdarea cu care lucrează cu copiii. Pasiunea și profesionalismul de care dă dovadă la fiecare antrenament l-au ajutat să aibă rezultate de excepție alături de elevii săi, rezultate cu care face mândră comunitatea buzoiană.

Reporter: Ce a însemnat 2020 pentru tine și sportivii pe care îi pregătești?

Costin Stanciu: 2020 ne-a pus în fața unei situații pe care nu și-ar fi imaginat-o nimeni. Am trecut împreună cu sportivii și părinții acestora printr-o perioadă foarte grea, dar în ciuda restricțiilor și problemele întâlnite am rămas motivați și am căutat soluții să ne putem pregăti în continuare. La început ne-am pregătit online, apoi în aer liber iar din toamnă avem o nouă locație ultracentrală unde ne desfășurăm activitatea respectând toate normele de siguranță.

Reporter: Din punct de vedere competițional cum a fost?

Costin Stanciu: Începusem foarte bune anul, ne pregătisem foarte bine pentru prima parte a sezonului competițional din 2020. În luna Februarie, la final, am participat la Campionatul European de Karate Shotokan unde am câștigat 8 medalii, 4 de aur, 2 de argint și 2 de bronz, iar din Martie s-au anulat rând pe rând toate competițiile din an.
Faptul că nu am avut competiții ne-a dat peste cap programul de pregătire și mi-a fost foarte greu să îi țin pe sportivi motivați la fiecare antrenament, dar mă bucur că am reușit.

Reporter: S-au lăsat mulți sportivi?

Costin Stanciu: Foarte mulți sportivi au renunțat, dar nu din rândul celor de performanță. S-au lăsat pentru că le-a fost teamă de virus și pentru că mulți nu se mai încadrau cu programul de antrenament. Dar acum avem un spațiu în care putem intra 24 de ore pe zi, șapte zile din șapte.

Reporter: Ce așteptări aveți de la 2021?

Costin Stanciu: Sperăm să se reia activitatea competițională la nivel național și internațional. Suntem optimiști. Chiar dacă vă spuneam că am pierdut destui copii pe parcursul pandemiei, 2021 a venit cu o serie nouă de copii foarte talentați care s-au înscris. Am format o grupă nouă și mai formăm una de la 1 Februarie.

Reporter: Nu se mai tem oamenii de Covid-19? De ce se înscriu mulți copii în perioada asta?

Costin Stanciu: Ba cred că se tem, dar nu putem renunța de tot la viața socială care este extrem de importantă pentru dezvoltarea ulterioară a copiilor. Un alt factor important a fost faptul că aceștia nu au nicio activitate pe toată perioada zilei, școala fiind online, și 3 ore de antrenament pe săptămână într-un cadru organizat sunt binevenite.

Reporter: Ultima întrebare. De ce karate?

Costin Stanciu: Karate-ul este un sport complex care lucrează și dezvoltă toate calitățile motrice ale practicantului, dezvoltă autocontrolul și disciplina, oferă o încredere în sine foarte mare. Karate-ul ne dezvoltă din punct de vedere fizic și mental. Îi ajută pe copii să ajungă la potențialul lor maxim pe toate planurile. Îi învață cum să facă față eșecurilor și cum să se comporte în cazul victoriilor. Karate-ul îi ajută să aibă o atitudine pozitivă și să învețe că doar dacă muncești, ești serios și disciplinat vei avea succes!

Costin Stanciu (28 de ani) este Maestru Emerit al Sportului, are centura neagră 3DAN karate și singurul antrenor din Buzău acreditat de către Federația Mondială de Karate World Karate Federation, singura federație de karate recunoscută olimpic.

Dacă sunteți interesați de cursurile de karate ale lui Sensei Costin Stanciu îl puteți găsi pe pagina de Facebook “Costin Stanciu - Karate Buzău” sau la telefon 0760149914.

Cursurile sale se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 14, iar în perioada asta oferă prima săptămână GRATIS!
Nu vă costă nimic să încercați!




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%