Prețul gigacaloriei sare de 450 de lei din noiembrie

Octombrie 4 06:33 2018 by observatorulbuzoian

Municipalitatea se ține de cuvânt și nu va mai subvenționa prețul energiei termice livrate buzoienilor în sistem centralizat. În acest sens pe site-ul Primăriei a fost lansat în dezbatere publică și urmează să fie supus aprobării Consiliului Local Municipal un proiect inițiat de primarul Constantin Toma care are ca scop modificarea hotărârii CLM care stabilea prețul gigacaloriei la 230 de lei și stabilirea unui preț de 417,85 de lei plus TVA(455,45 lei) pentru o gigacalorie, preț care ar urma să fie plătit de populație de la 1 noiembrie.

Proiectul se află în dezbatere publică iar buzoienii interesați pot veni cu propuneri la Ghișeul Unic din cadrul Primăriei Buzău până pe data de 23 octombrie.

Scumpirea gigacalorie in prag de iarnă este o lovitură greu de suportata pentru buzoienii care au mai rămas racordați la serviciile Regiei Autonome Municipale Practic, pe timpul iernii facturile la întreținere se vor dubla față de cele plătite anul trecut pentru simplu fapt că cea mai mare pondere în sezonul rece  sunt costurile pentru încălzire și apă caldă menajeră.

La rândul său conducerea RAM Buzău se teme că buzoienii nu își vor putea achita la timp facturile la întreținere iar lipsa încasărilor va duce la disfuncționalități în cadrul Regiei care vor fi resimțite de absolut toți consumatorii iar în timp va duce chiar la desființarea Regiei.


Sursa: observatorulbuzoian



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%