PREGĂTIRI PENTRU EXAMENELE NAȚIONALE

Mai 26 08:40 2020 by tvbuzau.ro

Începând de săptămâna viitoare elevii claselor terminale vor merge la școală pentru pregătirea examenelor . Pregătirile pentru examenele finale încep pe 2 iunie şi durează până în 12 iunie. În tot acest timp, fiecare şcoală este obligată să se pregătească cu profesorii care vor face recapitulările finale, să fie asigure distanţarea socială şi să se asigure că toţi copiii au acces la acestea.

După două luni în care elevii au participat la cursuri online pe platformele educaționale, de săptămâna viitoare, urmează ca profesorii să încheie situațiile școlare pentru clasele a XII-a, iar peste o săptămână , pentru clasele a VIII-a, apoi pentru restul elevilor. Ministerul Educației și cel al Sănătății au stabilit condițiile în care se vor ține cursurile de pregătire și Examenele Naționale. În clase vor intra maximum zece elevi și nu vor sta mai mult de 2-3 ore pe zi. Toți se vor dezinfecta la intrare și vor primi măști de protecție, iar un cadru medical le va măsură temperatura. La Buzău, Inspectoratul Şcolar a trimis unităților de învățământ din tot judeţul instrucţiuni clare cu privire la modul în care se vor desfăşura examenele de finaalizare a studiilor.

În acest context, zilele trecute, în municipiul Buzău, primarul Constantin Toma a verificat personal respectarea condițiile impuse în școli.

Potrivit noului ordin, în contextul epidemiologic actual, se consideră centru de examen unitatea de învățământ la care s-au înscris cel puțin 30 de candidați. Organizarea sălilor de clasă trebuie să se realizeze, astfel încât, în fiecare sală, copii să fie repartizați la o distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt. Elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție de a dezvolta complicații asociate infecției Sars-CoV-2 vor susține probele pentru examenul național de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborate de către Ministerul Educației și Cercetării și cel al Sănătății.

Iuliana Sîrbescu&Robert Oprea

Post Views:

3


Sursa: tvbuzau.ro



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%