Prefecta i-a cerut primarului să desființeze trecerea de pietoni

Aprilie 11 13:30 2018 by buzoieniiro

Aceasta e zebra pe care prefectul Carmen Ichim i-a cerut primarului C-tin Toma s-o desființeze.

Face trecerea între Aurora Mall, de o parte, și Penny Market – Galleria Mall, de cealaltă.

„Această trecere de pietoni îngreunează și uneori chiar blochează traficul din zona giratoriului de la Carrefour. L-am rugat pe domnul primar s-o anuleze pe durata lucrărilor la podul de la Mărăcineni. E nevoie de o fluență fără piedici a mașinilor pentru a diminua pe cât se poate lungimea coloanelor care se vor forma de o parte și de alta a podului. De asemenea, i-am solicitat primarului și mutarea cu 20 de metri mai înspre Kaufland a trecerii de pietoni din capătul străzii Frăsinet. Și din cauza acesteia se bloca uneori sensul giratoriu”, anunțat azi prefectul Carmen Ichim.

Până la această oră nu avem un răspuns dinspre Primăria Buzău dacă se va da curs solicitării.

Desființarea zebrei dintre Aurora Mall și Penny Market îi va obliga pe pietonii care vor să treacă dintr-o parte în alta să ocolească până la trecerea de pietoni cu buton de pe Bd. Unirii.

Probabil că unii dintre cumpărători vor renunța să mai treacă dintr-o parte în alta, cu efect asupra scăderii vânzărilor comercianților de pe cele două părți ale Bd. Unirii.

UPDATE:

Pentru a răspunde la această solicitare primarul C-tin Toma a convocat Comisia de Siguranță Rutieră.

Decizia care s-a luat la finalul ședinței comisiei, în cadrul căreia Poliția Rutieră are un cuvânt important, a fost ca trecerea de pietoni să nu se desființeze, dar în schimb să se înființeze un semafor cu buton.

Deja s-a dat comandă, în maximum o săptămână semaforul cu buton va fi funcțional. Mai mult, el va fi corelat cu cel de pe Bd. Unirii din dreptul Tess, astfel încă să se creeze unda verde pentru coloana de mașini.

În plus, se va muta și trecerea de pietoni din capătul străzii Frăsinet la o distanță mai mare față de sensul giratoriu. Și la această trecere de pietoni se va înființa semafor cu buton, care va fi corelat cu cel din dreptul trecerii de pietoni înspre parcarea Kaufland.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%