POLIȚIA BUZĂU: Sanctiuni si permise reținute | Iată recomandarile polițiștilor

Aprilie 3 19:02 2019 by buzau.net

La data de 2 aprilie a.c., poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie.

Pe linie de viteză, au fost aplicate 97 de sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute în vederea suspendării permisele a şase şoferi „mult prea grăbiţi”, care şi-au condus maşinile cu viteze ce au depășit cu mai mult de 50 km/h viteza maximă admisă pe sectoarele de drum tranzitate.
În aceeaşi zi, au mai fost lăsaţi fără permise alţi 5 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea.
În total, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au aplicat 207 de sancţiuni contravenţionale ca urmare a neregulilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore.

Poliția vă recomandă
Conducătorii auto care pleacă la drum trebuie să spună „NU” alcoolului, să îşi păstreze calmul în trafic, să circule prudent şi să se asigure corespunzător la efectuarea oricăror manevre, pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie.
Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să nu conducă în stare de oboseală, întrucât oboseala la volan poate fi fatală şi îi sfătuiesc să alterneze perioadele de conducere cu pauze de aproximativ 15-30 de minute atunci când călătoresc pe distanţe mari.
În atenția pietonilor:
• Pietonilor le atragem atenția că trebuie să traverseze numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada!
• La orice traversare, opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă că intenția dumneavoastră a fost observată de ceilalți participanți la trafic! Totodată, trebuie să fiți atenți și la copii, care nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele.
• Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

 




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%