POLIȚIA BUZĂU: Pe anumite tronsoane de drum vizibilitatea este redusa chiar și sub 50 de metri din cauza viscolului

Ianuarie 27 11:12 2023 by buzau.net

În județul Buzău se circulă în condiții de iarnă pe majoritatea drumurilor, fără să înregistrăm evenimente deosebite până la acest moment.

Au fost înregistrate câteva situații care au fie au impus staționarea temporară a autovehiculelor în afara părții carosabile ca măsură preventivă, fie producerea unor incidente rutiere soldate doar cu pagube materiale pe diferite drumuri județene, precum DN2B, DN2E85, DJ102H, DJ203K sau DJ203G, tronsoane pe care circulația s-a desfășurat dirijat.

Echipajele rutiere, dar și întreg dispozitivul de ordine publică acționează în teren pentru monitorizarea traficului, pentru rapiditate în intervenție, dacă apar situații ce impun sprijinul nostru.

De asemenea, polițiștii se asigură că viabilitatea drumurilor este una corespunzătoare, în caz contrar urmând a fi luate măsuri legale în consecință, măsuri care pot varia de la informare până la aplicarea de sancțiuni conform competențelor, astfel încât să fie prevenite incidente nedorite.

Polițiștii îndrumă participanții la trafic la prudență în condus, vizibilitatea pe anumite tronsoane de drum este redusa chiar și sub 50 de metri din cauza viscolului.

De asemenea, atenționam conducătorii auto să se angajeze în deplasări în aceste condiții meteorologice numai în cazuri ce nu suferă amânare! Dacă se impune să plece totuși, să se asigure că starea tehnică a mașinilor cu care pornesc la drum este bună, să fie echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă, șoferii care nu respectă aceste obligații fiind pasibili și de sancțiuni contravenționale, pe lângă riscul cel mai mare și anume acela de a fi implicați în evenimente rutiere ce le-ar putea pune în pericol siguranța sau chiar viața.

 Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%