Piţurcă a fost reţinut de DNA în dosarul măştilor neconforme

Ianuarie 30 17:07 2023 by buzau.net

Fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar privind achiziţia de produse medicale în pandemie, au precizat, luni, pentru HotNews.ro, surse judiciare.

Victor Piţurcă ar fi vizat de un dosar de corupţie privind achiziţionarea de măşti pentru spitale militare în timpul pandemiei de COVID-19, scrie epochtimes-romania.com.

Victor Piţurcă a fost reţinut duminică seară pentru 24 de ore. Conform unor surse citate de Agerpres, în acest dosar a mai fost reţinut şi directorul general al ROMARM, Gabriel Ţuţu.

Libertatea a scris în februarie 2022 că PAV GREEN ENERGY, firma lui Alexandru Piţurcă, fiul fostului selecţioner al Naţionalei, a fi fost implicată într-o afacere cu măşti neconforme.

Ministerul Apărării ar fi încheiat contractul cu Helios Dentserv, dar 98% din bani ar fi mers către PAV GREEN ENERGY, firma lui Piţurcă jr. Astfel, 100.000 de măşti FFP3 din acest contract ar fi fost distribuite în unităţile sanitare ale MApN, iar după patru luni s-a descoperit că ele erau neconforme.

MApN a dat în judecată Helios Dentserv, cerându-şi banii înapoi, dar, ulterior, părţile s-au împăcat, a mai scris Libertatea. O singură mască costase 28,69 de lei. Dublu faţă de preţul obţinut de Primăria Oradea, la aceeaşi dată.

Citește articolul integral pe epochtimes-romania.com







Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%