Petre Emanoil Neagu: „Am semnat Autorizaţia de Construire pentru a ajunge magistrala de gaze, la Mărăcineni!”

Septembrie 17 17:00 2020 by buzau.net

Ieri (n.r., 16 septembrie) am semnat Autorizaţia de Construire pentru a ajunge magistrala în Mărăcineni, se va traversa râul Buzău dinspre Verneşti. Lucrarea o va face Transgazul, este o lucrare complexă. Ei dau un termen de 6 luni, eu spun că în primăvara anului viitor va ajunge magistrala la Mărăcineni”,a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, în cadrul şedinţei ordinare a CJ de săptămâna trecută.

Societatea Transgaz SA Mediaş a obţinut, la sfârşitul anului trecut, certificatul de urbanism solicitat Consiliului Judeţean Buzău pentru lucrarea ce vizează înfiinţarea conductei de transport gaze naturale Verneşti – Mărăcineni şi a demarat imediat procedura de obţinere a acordurilor şi avizelor necesare pentru emiterea autorizaţiei de construire a obiectivului. Construirea conductei de transport gaze naturale Verneşti – Mărăcineni reprezintă etapa I de realizare a proiectului. În etapa II conducta va fi prelungită de la Mărăcineni la Poşta Cîlnău, iar în etapa a III reţeaua va ajunge la Boboc, comuna Cochirleanca.

Pentru realizarea primei etape, conducta va subtraversa mai multe căi de comunicaţii (drumuri naţionale, judeţene, comunale, căi ferate), precum şi reţele de apă şi canalizare. Se are în vedere subtraversarea canalului energetic şi a râului Buzău cu o ţeavă subterană de la Verneşti până la Mărăcineni.  




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%