Pelerinajul Sfintei Parascheva. Peste 4.000 de buzoieni așteptați la Iași să atingă moaștele Cuvioasei

Octombrie 14 09:59 2018 by buzau.net

Până la 12 ore la coadă la Sfântă. “Au venit cu sufletul deschis şi cu bucurie”

Peste 7.000 de pelerini din Voluntari au sosit, în cursul nopţii de miercuri spre joi, la Iaşi, cu 140 de autocare, pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, la Catedrala Mitropolitană. Mijloacele de transport au fost puse la dispoziţie de Primăria Voluntari, oamenii spunând că nu au plătit nimic pentru deplasarea la Iaşi. 

Peste 4.000 de buzoieni așteptați la Iași să atingă moaștele Cuvioasei

Toamna adevărată are zile de vară și dimineți și seri friguroase. Însă pentru pelerinii care au stat în anii trecuți la cozi pe ploaie și vânt, nu-i sperie o temperatură de 5 grade, când luna își scoate dinții înghețați. Mai ales că au venit pregătiți cu pături, perne și cearșafuri să se întindă pe unde apucă.

Dar locul preferat și cel mai sigur pe timp de noapte sunt stranele din catedrala metropolitană din Iași.

Pelerinii care au venit și în anii trecuți știu locurile cele mai bune, știu ce să-și aducă de-acasă, de unde să mănânce, cum să aibă grijă unii de alții. Sunt pelerini de-ai casei, deja.

Pana aseara la ora 20:00, peste 83.000 de pelerini s-au închinat la moaștele Sfintei Parascheva, coada păstrându-se în continuare foarte lungă, cu timpi de așteptare de peste 12 ore, iar peste 220 de persoane au solicitat ajutor medical de la începutul pelerinajului.
 
Pelerinajul Sfintei Parascheva va aduce la Iași peste 200.000 de creștini!




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%