Gloria Buzău nu a reușit nici de această dată să se apropie de pozițiile de play-off, deși au fost din nou la mâna lor. Rezultatele indirecte au favorizat iarăși echipa lui Mihalcea, dar buzoienii au fost din nou incapabili să se ajute singuri. Și cu jocul practicat luni după-amiază, nici nu aveau cum să o facă…
Jocul bun cu Botoșaniul și vremea bună au adunat în tribune câteva sute de buzoieni plini de speranță, care la final au plecat dezamăgiți de rezultat, dar mai ales de prestația modestă a echipei. Evoluția bună din Cupă contra moldovenilor, când au pierdut nemeritat un punct și ceva bani, a rămas un simplu foc de paie, iar play-off-ul pare a se îndepărta din ce în ce mai mult. Despre promovare, în actualele condiți, nu se poate aminti nici măcar în glumă, scrie arenabuzoiana.ro.
Veniți cu un lot format din puștani, cu câteva mici excepții, era clar că bucureștenii își vor juca șansa cu ardoare și se vor agăța de orice balon. De asemenea, tocmai media scăzută de vârstă vorbea despre o mare disponibilitate la efort și la sacrificiu. Mai ales că nici ei nu stăteau grozav în clasament, și orice punct era vital în tentativa de a evada din zona minată a ierarhiei. Și cu puțin curaj în plus chiar puteau obține mai mult, în fața unui adversar blazat, care a părut din cale afară de apatic.
Nu trecuse un minut și ”căpitanul” Relu Stoian se întinde serios pentru a respinge de sub bară un șut-centrare al lui Tudorache. E drept, pe poartarul buzoian l-a ajutat și bara transversală. În minutul 11, același portar buzoian este din nou atent și respinge bine de la rădăcina barei. Progresul domină și pe teren, și în tribune, acolo unde cei 15 suporteri veniți dn Capitală se aud clar, față de o galerie gazdă apatică, ce pare să își fi pierdut aplombul cu o zi înainte la Craiova, unde au făcut deplasarea pentru un joc de handbal feminin. În fine, se dezmeticesc și ai noștri și în minutul 29 se aud primele scandări și încurajări pentru băieții echipați luni în roșu. Iar în minutul 38 Ariel Lopez trimite primul șut pe spațiul porții adverse, mai mult o pasă înspre portar.
Deși au fost două schimbări și nenumărate secunde pierdute cu accidentări și trageri de timp ale oaspeților, ”cavalerul fluierului”, unul total depășit de acest joc, acordă un singur minut de prelungire, care se scurge fără alte evenimente notabile. Scor alb la pauză.
Imediat după reluare intră în teren la buzoieni Eduardo Sampaio, pentru un plus de creativitate și fantezie, ingrediente ce au lipsit cu desăvârșire în prima parte. Nu și tânărul Matiș, care a demonstrat că tehnica fotbalistică nu îi este deloc străină. Intră însă și ”șeptarul” Ciobanu, o umbră a jucătorului de acum un an sau doi, când era constant unul dintre cei mai buni jucători ai echipei. După ce gazdele acuză faptul că un fundaș advers oprește o centrare cu brațul, fapt dovedit și de reluările TV, avem și o mare șansă de gol a Gloriei – Blejdea se demarcă bine în careu și reia incredibil cu capul pe lângă poartă, ratând de puțin deschiderea scorului.
Ultimile douăzeci de minute trec agonizant. ”Bleu-albaștrii” trag de timp la fiecare fază, nepăsându-le de cartonașele galbene primite, apoi fac o triplă schimbare care durează vreo …trei minute, iar pe teren nervozitatea atinge cote alarmante. În lipsa spectacolului din teren, avem agitație în tribună, acolo unde cinci agenți ai firmei de pază se luptă cu un nemulțumit care s-a urcat pe gard, apoi îl scortează către ”biroul mobil” (a se citi dubă!), în huiduielile publicului spectator. Pe teren, se apropie finalul de joc. Deși nu a convins, Gloria putea totuși să obșină cele trei puncte la ultima fază de joc, prin minutul 90 +5, dar Vali Alexandru, din poziție ideală (singur în careu cu portarul advers) reia cu latul pe lângă poartă, spre disperarea sa, a coechipierilor, a fanilor și a antrenorului. Se termină remiză, de fapt un semieșec al unei echipe ce anunțase sus și tare ca obiectiv promovarea în prima ligă.
Unirea Constanța, Progresul Spartac, Politehnica Timișoara. Nu sunt numai echipe din subsolul clasamentului, ci adversari în fața cărora Gloria a cedat puncte ce se pot dovedi al naibii de prețioase la final. Dar ”LIPSA DE ATITUDINE”, cum bine a remarcat la final antrenorul principal, și-a spus cuvântul. Asta în ciuda unor salarii barosane și a unor condiții decente spre foarte bune. Urmează o deplasare la Galați, pe terenul uneia dintre revelațiile sezonului. Acolo unde, dacă va juca la fel, Gloria riscă să i se aplice o corecție severă. Care poate ar mai trezi-o cumva la realitate!
GLORIA BUZĂU – PROGRESUL SPARTAC 0-0 Gloria Buzău: R. Stoian (cpt.) – Oteliță, Wiktorski, Marku, Sălceanu – Trebotic (Gaitan 18′), A. Lopez – Al. Munteanu (Dudu 46′), Boiciuc (Cr. Ciobanu 46′), Blejdea (Val. Munteanu 70′) – Val. Alexandru Antrenor: Adrian Mihalcea
Progresul Spartac: Ciontoș – Parfeon, Andr. Grigore, Leafu, Florică (Petcu 60′) – Eug. Lixandru (cpt.)(Mat. Andrei 78′), I. Costea (Oct. Nedelcu 80′) – I. Tudorache (Al. Dițu 43′), Mih. Șandru, Sil. Matei – Visic (M. Dumitru 80′) Antrenor: Andrei Erimia
Au arbitrat Mihai Motan (Târgovişte). Marian Carson (Constanţa) și Doru Nicolae Petre (Bucov – Prahova).
Observator de arbitri: Bogdan Zanfirescu (Botoşani)
Delegat de joc: Petre Badea (Tulcea).
(Articol: Florian NECULAI)
Citește articolul integral pe arenabuzoiana.ro
Se încarcă comentariile ... 0███████████████████100%
|