Parteneriat cu o regiune viticolă spaniolă, pentru promovarea comunitățile de la poalele Istriței

Ianuarie 16 09:09 2021 by stiridebuzau.ro

Camerele de comerț din Buzău și Rioja, o regiune viticolă spaniolă cunoscută în toată lumea, au încheiat un parteneriat care vizează dezvoltarea zonei Pietroasele și promovarea potențialului acesteia peste granițe.

Este vorba despre o înfrățire care presupune schimburi de experiență, îmbunătățirea soiurilor viței de viei, proiecte de îmbunătățire a cramelor și proiecte pentru promovarea și dezvoltarea zonei viticole străbătută de Drumul Vinului, o zonă care până acum a rămas într-un con de umbră, fără a fi pusă în valoare, în ciuda potențialului imens.

Drumul Vinului străbate podgoria Dealu Mare, pe teritoriul administrativ al județului Buzău, fără a fi însă într-o conexiune cu șoseaua similară din Prahova și fără să fi intrat într-un program de promovare de când a fost modernizat.

Străbate zona turistică din jurul dealului Istriţa, prima formă înaltă de relief pe care o întâlneşte vasta Câmpie Română către Carpaţii de Curbură și care deţine o salbă complexă de obiective de vizitat.

Cele mai multe atracții sunt pe raza comunei Pietroasele, localitatea din România cu una dintre cele mai mari densităţi de vestigii istorice pe metru pătrat. Acest aspect poate fi explicat prin faptul că zona a fost locuită timp de şase milenii. Pe raza localităţii a fost descoperit tezaurul “Cloşca cu puii de aur”.

Din 1971, tezaurul este expus la Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti... [Citește articolul integral pe stiridebuzau.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%