Pădurea Crîng revine în domeniu public al municipiului Buzău după 141 de ani

Ianuarie 19 17:00 2022 by observatorulbuzoian

Pădurea Crîng revine, după 141 de ani, în domeniul public al municipiului Buzău printr-o hotărâre de Guvern , anunță pe Facebook viceprimarul municipiului Buzău Ionuț Apostu. Cele 177,7895 hectare au fost transmisă cu titlu gratuit de la Romsilva  în domeniul public al municipiului Buzău care trebuie să ducă la îndeplinire o serie de obligații precum: încheierea un contract cu un ocol silvic pentru administrarea suprafeței, respectarea regimul silvic și  să trecerea suprafața în patrimoniul public al municipiului fără a avea dreptul de a o muta în domeniul privat al municipiului.

De asemenea, municipalitatea trebuie să elaboreze, în maxim 2 ani , un studiu de fundamentare care va arăta cum trebuie îngrijită pădurea de către noul proprietar iar după aprobarea studiului să execute amenajările prevăzute în acesta în maxim 5 ani. În caz de neîndeplinire a obligațiilor pădurea ar urma să revină în domeniul public al statului, scrie observatorulbuzoian.ro.

Primarul municipiului Buzău Constantin Toma a anunțat că intenționează să transforme Pădurea Crîng  în cel mai mare parc din Europa după un proces de reîmpădurire și amenajare pentru care va încerca să acceseze fonduri europene.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%