ORDONANȚA 4: Mai multă LIBERTATE pentru persoanele peste 65 de ani

Martie 29 22:09 2020 by buzau.net

Conform Ordonanței militare nr. 4, persoanele de peste 65 de ani vor avea voie să se deplaseze în intervalul orar 20.00 – 21.00 pentru a asigura nevoile animalelor de companie. Pentru aceste ieșiri, vârstnicii nu vor avea nevoie de declarație pe propria răspundere. Mai mult, persoanele de peste 65 de ani se pot duce la medic în orice interval orar.

Au fost luate măsuri dure pentru cei care nu respectă reguile izolării. Dacă regulile sunt încălcate, aceștia nu doar că vor intra direct în carantină, însă vor suporta și costurile care implică această carantinare. La fel și în cazul celor care ies din carantină înainte de cele 14 zile. Ei vor fi reintroduși în carantină și vor suporta toate cheltuielile.

În ceea ce-i privește pe șoferii care intră în țară cu autovehicule de peste 2,4 tone, există trei opțiuni pentru a se proteja: angajatorul le asigură un loc în care să se izoleze între curse, fie declară că se izolează la domiciliu, fie autoritățile pun la dispoziție spații de carantinare la cerere pentru a asigura protecția familiei șoferilor, cu plata aferentă cazării.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%