Orban se gandeste la sanctiuni dure pentru medicii care demisioneaza in criza coronavirusului I S-ar putea merge pana la excluderea din profesie

Aprilie 1 22:43 2020 by buzau.net

Premierul Ludovic Orban se gândește la măsuri dure pentru medicii care își depun demisiile în plină criză a coronavirusului. O soluție extremă ar fi interzicerea dreptului la liberă practică dar aceasta nu este agreată de premier, pentru că „România și așa duce lipsă de cadre medicale”.

Ludovic Orban a spus că Guvernul analizează măsuri mai dure pentru medicii care decid să-și depună demisiile în perioada critică a creșterii îngrijorătoare a infecțiilor cu virusului COVID-19. Cea mai blândă măsură ar fi mărirea perioadei de preaviz, în care doctorii au posibilitatea să se răzgândească și să revină asupra demisiei, a declarat Ludovic Orban în emisiunea „Piața Victoriei” de la Europa Fm. O variantă extremă ar fi interzicerea dreptului de liberă practică, care înseamnă, de fapt o excludere din profesie. „Trebuie să mai avem o consultare cu cei din Ministerul Sănătății. Personal, nu aș opta pentru o variantă extremă, să li se interzică dreptul de liberă practică.

Eu le-aș da dreptul să se mai gândească, adică să prelungim perioada de preaviz. Este posibil să facem asta în perioada de stare de urgență, prin derogare de la Codul Muncii”, a explicat Ludovic Orban. Premierul nu este hotărât să aplice varianta dusă la extrem într-un fel sau altul. „Interzicerea dreptului de practică este o propunere formulată și din zona politică și din afara zonei politice. Nu am o opinie clar formulată. Este ușor să spui să nu mai practice medicina, dar România și așa duce lipsă de cadre medicale. Avem nevoie de fiecare medic, de fiecare asistent medical, de fiecare personal cu experiență. Trebuie să asigurăm condiții mai bune în spitale, să cumpărăm materialele necesare, să asigurăm resursele necesare”, a mai spus Orban.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%