Omul anului 2019 la Buzău este Costel Vânătoru, cercetător în horticultură şi director al Băncii de Gene

Octombrie 22 06:37 2019 by adevarul.ro

Primul punct al ordinii de zi din şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal de luni a fost desemnarea cercetătorului Costel Vânătoru ca Omul Anului 2019. Nominalizarea a venit din partea primarului Buzăului care a susţinut şi prezentarea acestuia în plenul forului local.

În luna septembrie, ministrul Daea s-a deplasat la Buzău, unde i-a înmânat personal lui Vânătoru ordinul de numire în funcţia de director al Băncii de Gene.Cercetătorul Costel Vânătoru a primit pentru a doua oară titlul de „Omul anului, prima oară fiindu-i conferită distincţia în 2018 la propunerea primarului mincipiului Buzău, Constantin Toma.Costel Vânătoru este profesor, doctor în horticultură, cercetător ştiinţific de gradul întâi şi conduce Laboratorul de Genetică şi Ameliorare al Staţiunii de Cercetare –Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău. De asemenea, este şi director al Băncii de Gene recent înfiinţată la Buzău, Bancă ce protejează aproximativ 10.000 de soiuri de legume, plante aromatice, plante medicinale, unele pe cale de dispariţie. Reuşeşte brevete pentru invenţii, produse omologate sau produse purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, aducând mult prestigiu la nivelul judeţului Buzău. În 2017 primeşte Premiul GALA Pria pentru Agricultură în 2017, pentru activitatea în domeniul cercetării româneşti şi premiul Academiei Agricole şi Silvice „Ioan Maier” pentru lucrarea „Legumicultura”, astfel fiind recunoscut la nivel naţional.Un proiect ştiinţific de mare anvergură al acestuia, atât la nivel naţional, dar cu speranţa de a se extinde la nivel internaţional este „Banca de Conservare a Resurselor Genetice Vegetale”, proiect propus în 2017 şi elaborat împreună cu Ministerul Agriculturii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Sursa: adevarul.ro



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%