Ridicarea restricţiei de tonaj şi gabarit pe viaductul Giurca, mană cerească pentru transportatorii de lemn din zona Siriu

Octombrie 21 06:19 2019 by opiniabuzau

S-a spus despre Drumul Naţional 10 că este într-un real pericol după ce a fost  afectat de alunecări de teren, iar suprastructura viaductelor s-a şubrezit, din cauza lipsei lucrărilor de întreţinere, dar şi a traficului greu.

În ultimii ani, autorităţile judeţene au decis, periodic, ca autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone să nu aibă acces pe porţiunile afectate, tocmai pentru a nu creşte şi mai mult pagubele produse de natură. Decizia autorităţilor a fost şi este valabilă însă  doar pe hârtie, iar transportatorii, în special cei de material lemnos, nu se înghesuie să o pună în practică. Ba din contra: riscă permisul de conducere al şoferilor şi preferă plata amenzilor în schimbul pierderii comenzilor.

În zona Siriu, pe Viaductul Giurca, nu se mai poate circula decât alternativ pe un singur sens de mers, însă maşini de zeci de tone trec nestingherite, probabil şi cu complicitatea celor care ar trebui să ­ve­gheze la respectarea restricţiilor de circulaţie, care, vrând-nevrând, se fac responsabili atât timp controlul traficului nu poate fi permanent.


Sursa: opiniabuzau



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%