Olimpicii buzoieni, la premierea de la Consiliul Județean: ,,Chiar dacă banii sunt doar un simbol, e bine  să îți mai confirme cineva că este bine ceea ce faci și că reușești” • Opinia Buzău

Decembrie 7 22:03 2017 by opiniabuzau

Olimpicii buzoieni, la premierea de la Consiliul Judeţean: „Chiar dacă banii sunt doar un simbol, e bine să îţi mai confirme cineva că este bine ceea ce faci şi că reuşeşti“Uşor emoţionaţi dar, tot­odată siguri pe ei, zeci de olimpici buzoieni au păşit joi, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, acolo unde au fost invitaţi să îşi ridice premiile în bani oferite de preşedintele Petre Emanoil Neagu.

După un an de pregătire continuă pentru olimpiadele naţionale şi internaţionale, ei sunt acum răsplătiţi pentru rezultatele care fac Buzăul şi şcolile din care provin cunoscute la nivel naţional şi nu numai.

22.400 lei pentru 52 elevi şi profesori

Suma totală alocată de Consiliul Judeţean premierii a fost de 22.400 lei. Au primit diplome şi premii constând în bani 28 de elevi şi 24 de profesori care i-au pregătit. Elevii cu rezultate la olimpiadele internaţionale au primit un premiu în valoare de 600 lei, iar cei cu rezultate la olimpiadele naţionale 500 lei (premiul I), 400 lei (premiul II) şi 300 lei (premiul III).

„Îmi primul rând, vreau să mulţumesc doamnelor şi domnilor profesori. Ei trebuie să fie mereu cu zâmbetul pe buze, să aibă aplecare pentru orice problemă a elevilor. Fără eforturile lor, societatea românească ar muri. După părerea mea sunt două lucruri esenţiale într-o societate: sănătatea şi educaţia. Dacă nu suntem sănătoşi şi educaţi, nu suntem în stare să aflăm cine suntem, cine am fost, iar despre viitor nici nu am mai putea vorbi. Dumneavoastră, domnilor profesori, faceţi cinste nu doar învăţământului buzoian, ci tuturor românilor, pentru că ne faceţi cunoscuţi şi în afara graniţelor în urma premiilor obţinute de elevi la olimpiadele internaţionale. Anul acesta sunt mai mulţi olimpici buzoieni. Cred că este datoria noastră, a autorităţilor locale şi a celor naţionale, să aducem învăţământul acolo unde îi este locul. Această premiere este un gest simbolic pe care Consiliul Judeţean îl face. Sperăm ca anul viitor să putem fi şi mai generoşi”, a declarat preşedintele Consiliului Jude­ţean, Petre Emanoil Neagu.

„Este important să câştigi lupta cu tine“

„Anul acesta am fost la etapa naţională la trei olimpiade: la cea de Română, Lectură şi cea de Istorie. În plus, am participat şi la etapa internaţională a Olimpiadei de Lectură. Am obţinut premiul II la Olimpiada naţională de Română, premiul II la Olimpiada naţională de Lectură, două premii speciale la Olimpiada de Istorie şi premiul special la olimpiada internaţională. Sunt clasa a XII-a şi a fost o muncă continuă. Ca să poţi face faţă este nevoie şi de multă pasiune, devotament, trebuie să fii tot timpul în gardă, să fii atent şi să ţii de idealul tău. Îmi doresc să devin profesor şi mi-aş dori să predau la universitate. Voi urma Facultatea de Litere şi Filozofie.

Premiul acordat astăzi de Consiliul Judeţean îl percep ca pe o recunoaştere a muncii mele. E bine să îţi mai confirme cineva că este bine ceea ce faci şi că reuşeşti. Bani sunt doar un simbol, aprecierea autorităţilor este importantă. Dar cel mai important mi se pare că este să fii tu mulţumit cu ceea ce ai făcut, să câştigi lupta cu tine”, a declarat Petruţ Dinu, elev al Colegiului „B. P. Hasdeu”.

„Cu talentul te naşti, dar nu poţi face nimic fără muncă“

„Am obţinut premiul III la interpretare individuală, la Olimpiada Naţională de Arta Actorului, organizată la nivelul liceelor vocaţionale (n.r., de arte). Am participat la această olimpiadă anul trecut, când eram clasa a XI-a. În competiţie au fost 13 licee vocaţionale din ţară şi am fost jurizaţi de profesori doctori, conferenţiari din toată ţara. Pentru a obţine rezultate în acest domeniu nu este suficient doar talentul. Cu talentul te naşti, dar nu poţi face nimic fără muncă. După absolvire, cred că o să optez pentru Arta Actorului, la UNATC, la UNARTE…

Este foarte important pentru mine premiul obţinut astăzi din partea Consiliului Jude­ţean. Este atât un sprijin material, cât şi unul emoţional. Este o recunoaştere a muncii pe care o depunem. Este foarte important să simţim că suntem sprijiniţi de către cei din oraşul nostru”, a declarat Miruna Petrache, elevă în clasa a XII-a la Liceul de Arte „Margareta Sterian”, cea care luna trecută a fost desemnată marea câştigătoare a Concursului Naţional de Comedie „Ştefan Mihăilescu-Brăila”.

„Limba romani este limba mea nativă, dar mă pregătesc pentru olimpiadă câteva ore pe săptămână“

„Sunt olimpică la Olimpiada Naţională de Creaţie Literară în Limba Romani, unde am luat premiul III. Este al treilea an în care sunt premiată la această olimpiadă, iar cel mai important premiu a fost locul II la faza internaţională. La Olimpiada de Creaţie Literară în Limba Romani ţi se oferă o temă şi tu trebuie să scrii câteva strofe cât mai emoţionante, pentru a dovedi că eşti cel mai bun. Subiectele sunt în limba romani, la fel ca şi textul literar realizat de noi, concurenţii. În plus, am participat şi la Olimpiada de Limba Romani, în cadrul căreia sunt exerciţii de gramatică şi de literatură. Cât de grea este limba romani? Este limba mea nativă şi nu mi-e greu deloc atât timp cât vorbesc şi acasă în romani. Pentru alţii, poate părea o limbă grea pentru că este mai diferită decât limba română, atât ca pronunţie, cât şi ca gramatică. Se scrie diferit decât se pronunţă. Pentru olimpiadă eu mă pregătesc câteva ore pe săptămână, dar contează mult şi pregătirea de acasă. În viitor îmi doresc să devin avocat”, a declarat Rosalinda Lupu, elevă a Liceului „Mihai Eminescu”.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%