O buzoiancă, printre cei 20 de tineri „promotori ai democrației europene 2020”

Mai 20 06:38 2020 by opiniabuzau

20 de tineri din toată țara au fost selectați să facă parte din proiectul #GenerationEU: Promotori ai democrației europene 2020. Printre aceș­tia se afla și buzoianca Tania Constantin, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Hasdeu și membră a American Council for International Education.

Buzoianca se va implica în promovarea valorilor europene în comunitatea locală. Promovarea în comunitățile locale a ­be­neficiilor apartenenței la UE reprezintă tema ediției din 2020, în jurul căreia participanții sunt invitați să propună un concept și să desfășoare acțiuni de comunicare.

„Trebuie să mergem în comunități să punem întrebări”

„Din cauza pandemiei proiectul a suferit niște modificări. A trebuit să îl mutăm în online, iar pe data de 26 mai urmează să ne lansăm o pagină de Facebook. Proiectul este coordonat de Parlamentul European și presupune ca noi, tinerii, să mergem în comunitățile din care facem parte și să punem întrebări pentru a descoperi care consideră oamenii că sunt avantajele apartenenței la Uniunea Europeană. Eu însămi nu am știut cum funcționează instituțiile europene, de exemplu. La acest proiect au aplicat tineri din toată România, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, care să reprezinte ONG-uri cu tineri și pentru tineri. Eu am fost unul dintre cei 20 de tineri selectați”, a declarat Tania Constantin.


Sursa: opiniabuzau



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%