Nectarie vs. Neymar la Starea Civilă Buzău • Opinia Buzău

Decembrie 29 03:53 2017 by opiniabuzau

Messi, Neymar, dar şi Nectarie, Ştefan, Andrei sau Nicolas sunt câteva prenume pe care, în judeţul Buzău, părinţii le-au pus nou-născuţilor pe parcursul anului 2017, scrie „Agerpres”. Conform sursei citate, în Satul Dacic din comuna Năieni, un nou-născut a primit numele regelui Decebal.

„Pe lângă prenumele naşilor, fericiţii părinţi s-au gândit la nume celebre care să le înfrumuseţeze existenţa, de la fotbalişti celebri, Messi, Neymar, la sfinţi precum Nectarie, Ştefan, Andrei sau Nicolae”, a declarat, pentru „Agerpres”, şeful Compartimentului Stare Civilă din cadrul Primăriei municipiului Buzău, Monica Oprea.

Potrivit acesteia, de obicei se folosesc mai multe prenume – Neymar Antonio, Ianis Andrei, Nectarie Andrei -, iar Nicolae a devenit, în cele mai multe cazuri, Nicolas. Conform aceeiași surse, Oprea a mai spus că, pe lângă nume „de marcă” gen Ranya, Kenzo, Anais, Ayan, în topul celor mai uzitate prenume pe care le-au primit copiii la botez pe parcursul anului 2017 sunt şi nume pur româneşti, precum Ion, Maria, Ilinca.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%