Neagu a propus VARIANTA 2. În caz că nu se mai face podul de pontoane

Aprilie 18 08:50 2018 by buzoieniiro

În cazul în care autoritățile naționale (Guvern, Ministerul Transporturilor, MAPN) nu reușesc să rezolve problema aglomerației de la podul de la Mărăcineni (prin înființarea podului de pontoane) autoritățile locale vor lua problema în propriile mâini.

„Dacă nu se face podul de pontoane va trebui să amenajăm noi, cei de la Buzău, un pod de tuburi. Nu putem sta așa, cozile vor fi imense fără o variantă de defluire a traficului. Mai așteptăm o zi-două să vedem ce se mai întâmplă cu podul de pontoane și dacă nu, ne apucăm noi de podul de tuburi așa cum e cel de la Vadu Pașii, de la Scurtești”, a spus Neagu în conferința de presă susținută alături de prefectul Carmen Ichim.

Podul de tuburi față de cel de pontoane are un dezavantaj, dar și două atuuri.

Dezavantajul e că poate fi luat de apă atunci când se formează o viitură pe râul Buzău (de exemplu când se dă drumul necontrolat apei din barajul de la Siriu).

Avantajul (față de un pod adevărat) e că poate fi făcut relativ repede la loc. Se adună tuburile luate de ape și se toarnă din nou balast deasupra.

Un alt avantaj (față de podul de pontoane) e că podul de tuburi va fi unul permanent și va putea fi folosit oricând ca variantă de rezervă în caz de blocaj pe podul mare (accident, trafic uriaș de sărbători, gropi în carosabil etc.).

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%