Merită sau nu cheltuiala? Aducerea la Buzău a unui pod militar de pontoane costă cât lucrările la podul vechi de la Mărăcineni • Opinia Buzău

Aprilie 17 21:08 2018 by opiniabuzau

Amplasarea unui pod militar de pontoane peste râul Buzău care să preia inclusiv traficul greu de pe DN2 E85 și pe cel de pe DJ 203K, de pe Valea Slănicului, este incertă, după ce luni, Ministerul Apărării a transmis Prefecturii județului că nu sunt întrunite condițiile ce presupun starea de necesitate, așa cum a solicitat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență prin adresa transmisă joia trecută. În aceste condiții, Ministerul Apărării poate realiza podul de pontoane numai în baza unui contract încheiat cu administratorul podului de la Mărăcineni, respectiv Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Ieri după-amiază specialiștii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere analizau încă necesitatea și oportunitatea amplasării unui astfel de obiectiv pe perioada lucrărilor la calea de rulare a podului vechi de la Mărăcineni. Directorul economic al CNAIR, Ionuț Marshala, a declarat pentru OPINIA că dacă specialiștii tehnici ai Companiei vor considera că un astfel de pod de pontoane este necesar din punct de vedere al siguranței rutiere, al gestionării traficului, se pot găsi banii necesari pentru încheierea unui contract cu MApN pentru transportul, montajul și mentenanța podulului de pontoane. O decizie în acest sens urma să fie luată marți sau cel târziu miercuri.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%