Montana Pătârlagele: Pe malul apei, cu gânduri de mai bine

Decembrie 16 21:35 2019 by buzau.net

Tradiționalul banchet de dianintea pauzei de iarnă a găsit echipa Montana Pătârlagele ̎cantonată ̎ in corpore la o pensiune din apropiere. Mai précis, exact pe malul lacului Siriu, într-un décor de poveste. Acolo, fie și pentru o noapte, cei ce au dus greul în prima parte a sezonului și-au încărcat bateriile, au depănat amintiri plăcute și au analizat la rece evoluția din primele șaptesprezece etape. Cu toții au ajuns la aceeași concluzie- prima parte a sezonului, în care nici jocul și nici rezultatele echipei nu au fost pe măsura așteptărilor, i-a costat scump pe jucătorii Montanei. În plus, noile achiziții, toți jucători cu experiență considerabilă, au avut nevoie de timp pentru a se adapta și încadra în mecanismul echipei. O dată produs acest lucru, jocul s-a îmbunătățit vizibil, iar rezultatele pozitive nu au întârziat să apară. Mai detaliat, parcursul atât de sinuos al echipei din Pătârlagele din actualul sezon poate fi explicat, pas cu pas, în următoarele două paragrafe.

După un duș rece în chiar etapa inaugurală, contra Voinței Lanurile (0-3), pătârlăgenii au avut parte de o corecție severă tocmai în fief-ul unei echipe rivale, acel 4-1 contra Siriului fiind cu siguranță deloc ușor de digerat. Seria rezultatelor dezamăgitoare continuă, o remiză albă pe teren propriu cu Berca și un nou eșec în deplasare (1-3 la Sălcioara) afundând și mai mult echipa în clasament. Etapa a cincea aduce mult așteptatul succes, contra unei echipe destul de incomode (2-0 cu Phoenix). Succesul, dublat de un scor de neprezentare înregistrat la Zoița, a adus un plus de încredere echipei antrenate de Lixăndroiu, dar galben–albaștrii au fost readuși repede cu picioare pe pământ de Zărnești, cu un sec 4-1 chiar în urbea de pe malul râului Buzău.

Ciprian Tănase (fundaș, Montana): ̎ Pentru mine, sincer, a fost o primă parte de sezon destul de rea, din cauza accidentărilor. Meritam mai multe puncte, am pierdut din cauza neglijențelor și a faptului că am abordat jocurile considerate mai simple cu mare lejeritate. Jucătorii cu multă experiență, gen Mindileac, Stancu sau Scarlat ne ajută foarte mult la echipă. În retur sperăm să fie mult mai bine. ̎

Chiar la jumătatea turului, Montana obține un succes categoric în fața unei nou-promovate, Patrizanul-Fortius Merei, care a demonstrat că este capabilă de rezultate importante, dar etapa următoare aduce un nou eșec la scor, 0-4 în fața Olimpiei din Rm. Sărat. Urmează șapte etape în care echipa din Pătârlagele nu cunoaște gustul eșecului, acumulând nu mai puțin de 17 puncte, după cinci victorii (5-2 cu Limpezișul, 3-1 la Blăjani, 12-0 cu Locomotiva, 3-0 la Săhăteni, 8-1 cu Gherăseniul) și două remize (3-3 la Vadu Pașii și 1-1 pe teren propriu cu echipa din Stâlpu). Ultima etapă aduce un insucces pe terenul campioanei en-titre, un 4-2 care trimite echipa pe poziția a opta a ierarhiei, fix la jumătatea competiției.

Daniel Piștea (căpitan Montana) : ̎ Cu cincispreze goluri marcate în campionat și două în Cupă, pot spune că pentru mine a fost bine. Din păcate, pentru echipă a fost mai rău. Începutul a fost unul greu, băieții nou-veniți au avut nevoie de ceva timp să se acomodeze. Din nefericre, debutul ratat de sezon s-a dovedit decisiv. Consider că avem jucători mai vaoroși decât sezonul trecut, dar jocul de echipă este mai slăbuț. Untem pe locul opt, la doar patru puncte de locul cinci, care este cam locul nostru din ultimii ani. Obiectivul nostru, locurile 3-5, este așadar realizabil. Să nu uităm că am luat jucători din tot județul, din toată Liga a patra, dar deocamdată lucrurile nu au mers cum ar fi trebuit ̎.

Optimismul totuși nu a dispărut. La unison, toți cei intervievați și-au exprimat convingerea că pozția finală a echipei va fi undeva între locurile 3 și 5, de altfel obiectivul declarat al echipei. Plus locul în apropierea căruia Montana Pătârlagele a terminat ultimile sezoane. și nu există niciun motiv pentru care povestea nu s-ar putea repeta.

Ionuț Stancu (mijlocaș Montana): ̎ Mi-a plăcut modul cum am fost abordat și acceptat aici, sincer nu mă așteptam să găsesc o adevărată familie la Pătârlagele. Din exterior nu puteam vedea ce se întâmplă la echipă, este o echipă unită, din toate punctele de vedere, pornind de la conducere, staff-ul tehnic, Primărie. Băieții în teren se comportă exemplar, și sperăm cu toții ca finalul sezonului să ne găsească pe o poziție mu lt mai bună decât acest loc 8 pe care suntem acum.̎

În sezonul 2018-2019, alături de simpatizanți și sponsorii , cum ar fi Consiliul Local Pătârlagele, S.C. Molidul Impex s.r.l. (Administrator Saadeh Rami) si S.C. Ecolemn Products s.r.l. (Administrator Pietraru Ion), Cafe Bar FÂNTÂNIȚA (administrator Oprea Luminița), Sc Damar Wood (Administrator Manolache Sorin ) sau INS GREEN (Administrator Mihai Sorin Radu), Montana Pătârlagele înseamnă președintele Costin Oprea, vicepreședintele Sorin Manolache, antrenorii Dan Lixăndroiu și Alexandru Popescu, medicul Ginel Pantel și jucătorii Marian Ion, Scarlat Bogdan, Marius Mindileac, Catalin Pascu, Adrian Fieraru , Marzea Mihai, Jipa Valentin, Stancu Ionut, Liscanoiu Valentin, Iri Voicu, Mihai Radulescu, Sebi Ceauşel, Dumitru Leo, Ștefan Simion, Madalin Vasile, Mirea Alexandru. Împreună ei vor face cu siguranță și în acest sezon o figură mai mult decât onorabilă.

Dan Lixăndroiu (antrenor Montana): ̎ In primul rând vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de echipă in acest tur de campionat ! Sponsorilor, domnului președinte Oprea și Primăriei Patarlagele! A fost un tur de campionat greu, cu un început destul de ezitant din partea noastră , în care ne-am regăsit prea târziu, fapt pentru care nu am reușit să ne clasăm in primele 5 la finalul turului . Dar sunt sigur că in retur o sa recuperăm toate punctele pierdute și o sa terminam în primele 4. Mulțumesc băieților pentru caracterul de care au dat dovadă in momentele mai puțin plăcute! In încheiere vreau să urez tuturor sănătate fericire și un An Nou fericit ! ̎

Costin Oprea (președinte Montana): ̎ Asa cum spuneam la sfârșitul anului trecut , in anul 2019 la nivel administrativ am suferit ceva transformări, mai precis asociatia noastră sportivă a devenit club sportiv, reușind într-un final , după multe sacrificii sa obținem certificatul de identitate sportivă emis de MTS..Referitor la parcursul nostru competitional pot spune ca in prima jumatate a anului , mai precis la sfârșitul sezonului 2018-2019 echipa noastră a obținut cea mai bună clasare de când am promovat la liga 4 si anume locul 4 din 16 echipe .In actualul sezon , chiar daca ne-am întărit destul de mult in pauza competițională, rezultatele nu au fost tocmai așteptate, motivele si eventualele soluții urmând să gasim in pauză de iarnă .Cu siguranta vor fi ceva schimbări pentru ca nu suntem deloc mulțumiți cu pozitia noastra actuala din clasament obiectivul nostru pentru sfarsitul acestui sezon fiind locurile 4-5. Una peste alta a fost un an satisfăcător cu suisuri si coborasuri , insa tinand cont ca suntem in prag de sărbători nu pot decat sa urez celor din administrația clubului, jucătorilor, suporterilor precum și celor care finanțează echipa ,sărbători fericite, un an nou cu bucurii , multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi ! ̎




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%