Cutremur în PNL Buzău! Înainte de demitere, Costel Vânătoru i-a cerut ajutorul deputatului Romanescu

Decembrie 16 06:04 2019 by gazetabuzoiana.ro

Maniera în care cercetătorul buzoian Costel Vânătoru  fost destituit de la conducerea Băncii de Gene a stârnit o revoltă de nedescris în rândul oamenilor. Buzoieni și nu numai, oameni care n-au mai ținut cont de simpatiile politice au dat glas nemulțumirii pe stradă sau pe rețelele de socializare și consideră că s-a făcut un abuz în privința sa. 

Demiterea lui Vânătoru atârnă ca o povară grea pentru PNL Buzău, pentru că cel puțin buzoienii se întreabă de ce liderul organizației județene, deputatul Cristinel Romanescu, nu a mișcat un deget pentru ca umilința la care a fost supus cercetătorul buzoian să fie evitată. La fel de nemulțumiți sunt și o parte dintre liberalii buzoieni, conștienți că măsura luată de ministrul Agriculturii în privința lui Costel Vânătoru este o lovitură grea pentru imaginea PNL la Buzău. Supărarea lor este cu atât mai mare, cu cât Costel Vânătoru a fost cu două zile înainte de demitere în biroul lui Cristinel Romanescu pentru a-i explica importanța Băncii de Gene de la Buzău și scopul instituției. Pur și simplu l-a iognorat.

Ministerul Agriculturii a transmis, duminică, un comunicat de presă, în care afirmă că schimbarea din funcţie a unui director din subordine este atributul exclusiv al ordonatorului de credite. Potrivit Ministerului, în România există o Bancă de Gene funcţională, la Suceava, care are peste 18.000 de probe din 430 de specii, iar Banca de la Buzău, înfiinţată în septembrie 2019, ar fi trebuit să aibă până acum o strategie de dezvoltare, care nu a fost realizată de către directorul demis.Cei care îi aduc reproșuri șefului PNL Buzău spun că putea fi evitată această situație, dacă s-ar fi implicat, dar că nu a mișcat un deget în acest sens, deși, ca buzoian, știa ce înseamnă pentru capitalul electoral al partidului o măsură luată împotriva unuia dintre cei mai iubiți buzoieni, care pe deasupra este un profesionist incontestabil. Cercetătorul Costel Vânătoru, a fost declarat, în luna octombrie, Omul anului 2019 la Buzău, prin votul tuturor consilierilor locali. 


Sursa: gazetabuzoiana.ro



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%