Misiune de căutare pe munte în miezul nopții

Aprilie 16 09:04 2018 by buzoieniiro

Jandarmii montani din Buzău au fost puși la treabă noaptea trecută.

Au fost sesizați la 00.10 minute prin 112 că doi turiști, care faceau parte dintr-un grup de 20 de persoane, s-au ratacit in zona Penteleu.

Concret, grupul a plecat din zona stației meteo situată pe varful Penteleu înspre pensiunea Varlaam.

Dupa aproximativ 2 ore de mers pe traseul montan cineva și-a dat seama că a uitat un aparat foto în zona statiei meteo,  context în care doi barbati din grup, de 40 de ani, respectiv de 25 de ani s-au întors pentru a-l recupera.

Cele doua persoane plecate pe traseu nu au mai ajuns înapoi la pensiune și nici nu au putut fi contactați telefonic, motiv pentru care, după circa 3 ore de la momentul despărțirii de grup a fost efectuat apelul 112.

Echipa de jandarmi montani din cadrul postului Nehoiu s-a operaționalizat în jurul orei 01.00, începând căutarea celor două persoane, cu sprijinul altor doi membri ai grupului de turiști.

Cele 2 persoane au fost gasite de jandarmi în jurul orei 05.00, la aproximativ 9 km de localitatea Varlaam, în zona ,,Cernatu”, aceștia  rătăcindu-se pe drumul de întoarcere către pensiune, la o răscruce de drumuri deviind de la traseul marcat.

În acest moment persoanele se afla la pensiunea Varlaam, fara probleme medicale.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%