Magazine deschise după ora 22.00 și petrecăreți primiți în bar fără vaccin. Bilanțul unei razii de amploare, organizată în tot județul, de polițiști și jandarmi

Octombrie 18 16:42 2021 by sansanews.ro

Valul de infectări cu coronavirus care se înregistrează în județul Buzău a impus restricții pentru persoanele nevaccinate în aproape toate localitățile. Cu excepția comunelor Pardoși, Odăile și Murgești, care au incidență 0, peste tot sunt infectări. Iar acolo unde incidența a depășit 2 cazuri la mia de locuitori, sunt restricții. Pe măsură ce incidența crește, numărul restricțiilor e tot mai mare, impunându-se reguli pentru persoanele nevaccinate.

Cum ne confruntăm cu o avalanșă de infectări și cu restricții, peste 200 de polițiști și jandarmi din Buzău au organizat în week-end ample controale în localuri, dar și pe străzi. Descinderile polițiștilor au vizat în pricipal localitățile care au rate de infectare mai mari de 7,5 cazuri la mia de locuitori. Și, au venit și primele sancțiuni, primite de persoane care circulau fără declarație și nu aveau nici dovadă de vaccinare, dar și pentru unii patroni de localuri, care au permis accesul clienților fără să le ceară certificatul verde.

„Au fost efectuate 20 de acțiuni în medii de interes public, precum restaurante, fast-food-uri, terase, pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV2, menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică şi verificarea respectării normelor legale aplicabile în contextul prelungirii stării de alertă. Au fost verificate peste... [Citește articolul integral pe sansanews.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%