Locomotivă cu abur, amplasată în faţa Gării din Buzău

Martie 9 16:14 2020 by adevarul.ro

Municipalitatea buzoiană va sărbători 150 de ani de la înfiinţarea primei linii de cale ferată care avea drept punct de oprire Buzăul prin amplasarea unei locomotive cu abur în faţa gării CFR.

Este forfotă mare, în aceste zile, la pasajul subteran de la Gara Buzău. Muncitorii de la Urbis-Serv lucrează de zor la reabilitarea pasajului lung de 200 de metri care asigură accesul cetăţenilor către liniile de cale ferată dar şi către cele două cartiere, Poştă şi Mihai Viteazul. Valoarea investiţiei este de aproximativ 850.000 de lei, fonduri proprii ale municipiului. Şase luni vor dura lucrările de revovare a pasajului subteran din incinta Staţiei CFR Buzău, însă edilul-şef al Buzăului speră ca pasajul să fie redat în folosinţă mai devreme.Nu este singura noutate legată de zona Gării Buzău. În curând, va fi amenajat un sens giratoriu în mijlocul căruia va fi amplasată o locomotivă cu abur veche de peste 80 de ani. Este vorba despre o locomotivă Malaxa din 1936, aflată astăzi în patrimoniul cultural naţional.De asemenea, conducerea Primăriei Buzău intenţionează să reabiliteze total infrastructura rutieră din zona Staţiei CFR Buzău. Totodată, în partea a doua a anului, va fi asfaltată strada Republicii, până la pasajul Marghiloman. Se aşteaptă ca acest tronson rutier să fie mult mai intens circulat mai ales după ce va fi redat în folosinţă noul pod de la Vadu Paşii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Sursa: adevarul.ro



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%