INTERZIS LA LOCURILE DE JOACĂ

Mai 23 07:40 2020 by tvbuzau.ro

Din cincisprezece mai, accesul în parcurile din municipiul Buzău este permis inclusiv după ora 19:00, dar locurile de joacă aflate în incinta lor au rămas închise. Guvernul a hotărât acest lucru, ca măsură preventivă, pentru a evita contactul direct între copii. În parcuri, persoanele vor purta obligatoriu măști de protecție și vor respecta distanța fizică impusă.

După mai bine de două luni, de când Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Buzău, a interzis accesul în parcurile din oraş, ca măsură de prevenire a răspândirii noului coronavirus, începând cu cincisprezece mai, buzoienii se pot bucura, iar de verdele naturii și aerul proaspăt al parcurilor. Însă, potrivit hotărârii privind starea de alertă, în care ne aflăm, locurile de joacă, rămân închide. Bunicii își plimbă nepoții pe aleile parcului, respectând regulile de distanțare socială, căutând răspunsuri la întrebarile nepoților . “Când vom avea voie să ne dăm pe topogan sau în balansoar?”

Irina este dezamăgită că nu se poate juca cu prietenele ei, dar, deşi e mică, înțelege situația și este fericită ca poate ieși din casă .

Părerile buzoienilor sunt împărțite, dar cea mai importantă este sănătatea.

Așadar, copii privesc nedumeriți la topoganul, pe care, nu de mult timp, făceau trenulețul. O explicație pe întelesul lor ar fi folositoare, dar asta ține de părinți și bunici. Sigur, copiii se pot juca și în altă parte decât în locurile special amenajate, dar adulţii trebuie să respecte măsurile impuse pentru această perioadă dificilă. Copii peste cinci ani trebuie să poarte mască de protecţie, obligatoriu. De asemenea distanțatea socială trebuie respectată.Responsabilitatea socială este cuvântul de ordine de acum încolo.

Iuliana Sârbescu/ Robert Oprea

Post Views:

4


Sursa: tvbuzau.ro



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%