Înaltul Preasfințitul Pimen, arhiepicopul Sucevei și Rădăuților, a încetat din viață

Mai 20 07:58 2020 by buzau.net

Înaltul Preasfințitul Pimen, arhiepicopul Sucevei și Rădăuților, a încetat din viață, după o cumplită luptă cu noul coronavirus.

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor se afla în stare gravă, pe secţia de ATI a Institutului ”Matei Balș” din Capitală.

Ierarhul în vârstă de 90 de ani era intubat și ventilat mecanic din seara zilei de 1 mai, după ce a suferit complicaţii pulmonare.

În afară de tratamentul cu plasmă, ÎPS Pimen a beneficiat și de tratamente revoluționare, care au dat rezultate foarte bune în alte locuri ale lumii.

ÎPS Pimen a fost adus de la Suceava la Bucureşti pe data de 20 aprilie cu un elicopter MI8, alături de un pacient de 47 de ani aflat la acea dată în stare gravă.

A vorbit despre vremurile de cumpănă ale pandemiei chiar înainte de se infecta el însuși: ”Trebuie să vin în ajutorul celor aflați în nevoie, este un război, un război sufletesc, un război social, un război în domeniul faptelor de întrajutorare, în prima linie se află medicii și întreg corpul sanitar, se află oamenii care au menirea, care trebuie să asigure ordinea și măsurile de prevenire a îmbolnăvirii. Trebuie să stăm departe unii de alții fizic, nu și sufletește, trebuie să stăm în casele noastre”.

”Astăzi trecem printr-o mare încercare privind sănătatea trupului, viața noastră, anume epidemia cauzată de coronavirus. Remediul pentru acum e să dăm ascultare recomandărilor și îndrumărilor medicilor, respectând măsurile, ținând seama de principiul Sfintei Scripturi, întăi firescul, apoi duhovnicescul”, a mai spus ÎPS Pimen.

Înaltul ierarh a fost cel mai în vârstă membru al Sfântului Sinod.

El a rămas în memoria românilor ca fiind cel care l-a adus pe Regele Mihai la Mănăstirea Putna, în 1992.





Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%