IMPOZIT MĂRIT PENTRU CLĂDIRI. TAXA PE AUTOMOBILE, INFLUENȚATĂ DE RATA INFLAȚIEI

Ianuarie 21 07:16 2021 by campusbuzau.ro

Taxele și impozitele locale au crescut, la Buzău, față de anul trecut. Reprezentanții municipalității precizează, însă, că proiectul de hotărâre votat în consiliul local a vizat majorarea cotei de impozitare numai în cazul imobilelor. Restul majorărilor se raportează doar la rata inflației.

Reprezentanții municipalității spun că această majorare s-a aprobat în baza algoritmului de calcul definit de codul fiscal. Astfel, cota de impozitare a crescut de la 0.08 %, palierul minim, până la 0.12 %, scrie campusbuzau.ro.

Astfel, cetățeanul obișnuit, proprietar al unui apartament va scoate din buzunar, anual, până la 60 de lei în plus,  față de anul trecut.

Algoritmul de calcul al impozitului pe clădiri conține mai multe variabile, precum anul construcției sau zona în care este situat imobilul. Astfel, totalul de plată pentru două apartamente, sau garsoniere, cu aceeași suprafață, ar putea fi diferit. Pentru proprietarii care vor să-și calculeze singuri totalul de plată, municipalitatea a pus la dispoziție un tutorial, pe portalul instituției.

Până la jumătatea lunii februarie, toți proprietarii din Buzău vor primi în poștă informări cu sumele aferente anului 2021 pe care trebuie să le achite. Plata se poate face atât la ghișeele din primărie, cât și la orice oficiu poștal, sau la biroul din Galleria Mall. De asemenea, impozitele pot fi achitate și online. (Andrei Solomon)

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%