FOTO! Ziua NATO, în Garnizoana Buzău, sub semnul COVID-19! Vezi mesajul Diviziei 2 Infanterie „Getica”

Aprilie 5 19:34 2020 by jurnaluldebuzau.ro

Astăzi, în Garnizoana Buzău, a fost sărbătorită Ziua NATO. Cu acestă ocazie, în cazarma în care se află Comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica” Buzău, în prezența comandantului, generalul-maior Dragoș-Dumitru Iacob, s-a desfăşurat o ceremonie militară în cadrul căreia au fost arborate Drapelul Naţional şi Drapelul NATO şi au fost intonate imnurile României şi al Alianţei Nord-Atlantice.

„Ceremonia este dedicată democraţiei, spiritului european şi euroatlantic și marchează aniversarea celor 16 ani de la momentul aderării României la NATO. De asemenea, folosim acest prilej pentru a saluta admiterea celui de-al 30-lea stat membru al organizaţiei, Macedonia de Nord, în marea familiei a Alianţei NATO, fapt ce va contribui la consolidarea securităţii şi stabilităţii în Balcanii de Vest.

Situaţia epidemiologică din zona NATO este serioasă, iar noi, militarii din Forţele Terestre Române, camarazii noştri din celelalte armate din Alianţă, avem datoria de a face tot ce ne este cu putinţă pentru a proteja cetăţenii țărilor noastre şi de a ne sprijini, camaraderește, unii pe alții în acest demers.

Statele membre ale NATO continuă să se susțină reciproc prin facilitarea ajutorului medical pentru aliați, capacitățile de transport aerian ale Alianței livrând mii de tone de echipamente medicale, în timp ce forțele armate joacă un rol esențial în sprijinirea autorităților naționale privind răspunsul civil la amenințarea sănătății cetățenilor și a stabilității statelor noastre cauzate de pandemie.”, se menționează într-o postare pe pagina de facebook a Diviziei 2 Infanterie „Getica” Buzău.

În baza legii nr.390 din 28.09.2004, în prima duminică a lunii aprilie se sărbătoreşte Ziua NATO în România


Sursa: jurnaluldebuzau.ro



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%