Fost polițist cercetat penal pentru instigare după o postare pe Facebook

Martie 26 16:31 2020 by observatorulbuzoian

Un fost politist din Buzau s-a ales cu dosar penal pentru instigare dupa ce a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj care, potrivit autoritatilor, facea afirmatii categorice cu privire la lipsa de pregatire a autoritatilor, de natura a crea o stare de confuzie in randul cetatenilor.

In urma verificarilor, politistii au identificat si depistat cetateanul, fiind vorba de un barbat de 51 de ani din municipiul Buzau, care ar fi postat mesajul in ziua de 23 martie. Mesajul inducea o stare de temere in mod nefondat, avand in vedere ca utilizatorul nu dispunea de informatiile oficiale necesare pentru a face aceste afirmatii, erau supozitii ale sale, prezentate sub forma unei certe realitati , se arata in comunicatul de presa al IPJ Buzau.

Fratilor, e groasa rau, nu glumesc! Din experienta mea este o stare rau venita aproape de Razboi! Din ce vedem zilnic in mass-media e f grav!! Populatia este momentan confuza dar va rabufni ca la rascoala, vor fi atacate institutii, magazine, farmacii… panica la tot pasul scria in mesajul postat de politistul iesit la pensie.

In cauza au fost demarate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de instigare publica, fapta prevazuta si pedepsita de art. 368 din Codul Penal, cercetarile fiind continuate sub coordonarea parchetului.


Sursa: observatorulbuzoian



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%