Cumpărate din DECEMBRIE, date in folosință abia ACUM I Îndeplinesc toate condițiile LEGALE

Martie 26 15:10 2020 by buzau.net

Poliţiştii locali din municipiul Buzau au fost dotaţi cu "body cam"-uri, dispozitive montate pe uniformă care înregistrează audio-video intervenţiile sau discuţiile cu cetăţenii, 14  echipamente fiind date de curand in folosinta.

Prin aceste sisteme se poate verificariea modului de intervenție și acțiune a polițistului locali cu privire la exercitarea atribuțiilor de serviciu precum prevenirii și combaterii faptelor de ultraj și corupție.

Dispozitivele permit înregistrarea dialogurilor dintre poliţiştii locali şi cetăţeni, fiind ataşate de uniforme. Oamenii vor fi informaţi că urmează să fie înregistraţi atât audio.

"Aceste aparate audio-video sunt aparate special concepute pentru a fi folosite în acest scop. Deși au fost achiziționate încă din luna decembrie abia acum am reușit să obținem toate avizele necesare bunei functionari a acestora. Toate aceste înregistrări vor fi corelate cu procesele verbale întocmite, având dublu scop: pe de o parte vor fi eliminate discuţiile că poliţiştii noştri fac abuzuri, iar pe de altă parte vom vedea ce se întâmplă la momentul respectiv în relaţia cu cetăţenii. Mizăm şi pe efectul psihologic al dispozitivelor, în sensul că suntem siguri că dialogul dintre poliţişti şi cetăţeni va decurge într-o manieră mai civilizată, aşa cum este de altfel şi normal" au declarat surse din cadrul Politiei Locale

Înregistrările audio/video vor putea fi stocate timp de şase luni şi vor putea constitui mijloace de probă legală, la cererea organelor de urmărire penală sau a instanţei de judecată, sau vor putea servi la clarificarea situaţiilor în care se reclamă o prestaţie deficitară din partea agenţilor. 




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%