EXCLUSIV: Vine delegația UNESCO la Buzău!

Iulie 25 09:57 2021 by buzaulinreportaje.ro

O delegație alcătuită din cinci reprezentanți ai UNESCO va fi prezentă timp de cinci zile în Geoparcul Ținutul Buzăului.

În acest fel este validată misiunea de evaluare de către specialiștii UNESCO cu scopul final ca GȚB să fie certificat sau nu ca făcând parte din patrimoniul UNESCO.

Data exactă a prezenței acestei delegații este discutată chiar zilele acestea. Răzvan Gabriel Popa, coordonatorul Geoparcului din partea Asociației Ținutul Buzăului a propus ca aceste cinci zile de teren în arealul unic al Buzăului să fie între 15 și 30 septembrie 2021. Important este că va fi anul acesta, spune Răzvan care adaugă că vor fi cinci popasuri. Cel mai probabil se va merge la Colți, Bozioru, Scorțoasa, Berca, Mânzălești, Lopătari și Pârscov.

De Hondsrug Geopark, Olanda

În același timp, una dintre prezențele delegației UNESCO va avea loc la sediul Consiliului Județean Buzău – în fapt partenerul strategic și susținătorul financiar al ideii de geoparc, instituție ce dezvoltă diverse acțiuni cu specific turistic și cultural în numeroase comune dintre cele 18 componente ale... [Citește articolul integral pe buzaulinreportaje.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%