Eliminati de pe piata pentru a nu mai face concurenta baietilor destepti ? / 100 de instructori auto independenti ies in strada la Buzau

August 18 00:00 2017 by opiniabuzau

Aproape 100 de instructori auto din Buzău şi-au anunţat ieşirea în stradă în cadrul unui protest împotriva Ministerului Transporturilor pe care îl acuză că le interzice dreptul la muncă şi îi obligă să funcţioneze, de la 1 septembrie, în acelaşi regim ca şcolile de şoferi.

Protestul este programat astăzi între orele 11.00 şi 14.00 în faţa Prefecturii şi, potrivit reprezentanţilor instructorilor auto din Buzău, acţiuni similare vor avea loc în toată ţara. De asemenea, se ia în calcul şi un protest de mare amploare în faţa sediului Guvernului.

Conform unui ordin emis în urmă cu patru ani de Ministerul Transporturilor, de la 1 septembrie 2017, instructorii auto care funcţionează în regim de Persoană Fizică Autorizată vor fi obligaţi să angajeze un profesor de legislaţie rutieră, un expert-contabil, un medic care să le predea elevilor cursurile de prim-ajutor, un inginer mecanic, care să predea orele de cunoaştere a autovehiculului şi o persoană care să se ocupe de munca de secretariat. În plus, ordinul ministerial îi obligă să aibă propria sală de pregătire teoretică şi instruire practică a elevilor. Toate aceste solicitări ministeriale sunt contestate vehement de instructorii auto independenţi din toată ţara.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%