Două păduri din nordul județului, propuse pentru a fi incluse în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine din România

Avem încă păduri care nu sunt afectate de intervenția umană și unde natura poate fi găsită în forma ei nealterată. Patrimoniul forestier are o valoare inestimabilă, iar gestionarea și protecția acestuia trebuie să fie o prioritate pentru autoritățile județului.
În cursul anului 2018, reprezentanții Gărzii Forestiere Focșani au verificat în teren două studii de fundamentare pentru includerea în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine din România a pădurii Argintărie, proprietate privată aparținând S.C. CASCADE EMPIRE SRL și administrată de Ocolul Silvic Carcade Empire SRL, și a pădurii Colții Balei, proprietate publică a statului, administrată de Ocolul Silvic Cislău, ambele din nordul județului Buzău. Cele două studii de fundamentare respectă prevederile legale, fiind transmise spre avizare și includere în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine din România către Comisia tehnică de avizare în silvicultură din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor. În luna iunie 2018 au fost înregistrate la Garda Forestieră Focșani studiile de fundamentare pentru includerea în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine din România a trupurilor de pădure Cașoca Mare, Pietrele Înșirate, Valea Zănoaga, Ciuta Înaltă, Milei, Viforița, Valea Milei, Titilău, Siriu Mare, Tainița, Genunea Dracului, Piciorul Milei, Cașoca, Piatra Corbului, situate pe teritoriul judetului Buzău. Acestea au fost respinse întrucât nu au fost elaborate în conformitate cu Metodologia de lucru privind identificarea pădurilor virgine și cvasivirgine.
Sursa: opiniabuzau
Se încarcă comentariile ... 0███████████████████100%
|