Domnu’ Ionescu, mai ziceți ceva de „lalelele” lui Toma ? Ați văzut că oamenii le admiră și își fac poze prin parcuri ?

Aprilie 16 10:19 2018 by buzoieniiro

Consilierul PNL C-tin Ionescu s-a aflat – public – în fruntea celor care au criticat ideea primarului Toma și a sfătuitorilor acestuia de a schimba panseluțele cu lalelele (și celelalte plante bulboase).

Mai mult, Ionescu a colportat în spațiul public și informația – dovedită falsă după prezentarea facturilor – că lalelele și celelalte plante bulboase au costat 1 milion de euro.

„Am înţeles că aţi dat peste 1 milion de euro pe bulbi, lalele, frezii şi alte flori pentru primăvară” – C-tin Ionescu în ședința Consiliului Local din 22 februarie.

În realitate, cei peste 900 de mii de bulbi (!) achiziționați de Primăria Buzău prin Urbis Serv au costat de zece ori mai puțin. Adică 100 de mii de euro (vezi factura prezentată mai jos de Urbis Serv).

Unde mai pui că acești bulbi nu scot flori o singură dată, ci ani la rând!

În plus, în această perioadă – în care plantele bulboase au înflorit și urmează să mai înflorească – parcurile, scuarurile și rondurile din Buzău arată superb, iar unii dintre buzoieni se opresc pentru a-și face poze.

„Domnule Ionescu, pentru lalele am cheltuit cât se cheltuia cu florile și când eraţi dumneavoastră viceprimar. De aceiaşi bani care se cheltuiau şi pe timpul când domnul Burada era șef la Urbis am zis să cumpărăm lalele. Și m-am trezit cu câteva tir-uri de lalele în curte. Au fost vreo 920.000. Eu cred că treaba e bună, cu aceiași bani vom face un Buzău mai frumos” – răspunsul primarului în ședința CLM din 22 februarie.

În concluzie, întrebăm și noi cine a avut până la urmă dreptate în privința florilor ? C-tin Ionescu sau C-tin Toma ?

Ionescu a criticat fervent și tăierea copacilor din centrul orașului pentru a fi plantați în locul lor alții considerați mai potriviți pentru estetica orașului.

E de văzut și aici, peste câțiva ani, cine a avut o viziune corectă pe termen lung și dacă banii au fost sau nu cheltuiți cu folos.

fact flori
Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%