DEBRANŞĂRI OBLIGATORII. „SE VA TĂIA BRANŞAMENTUL !”

Septembrie 28 19:57 2018 by campusbuzau.ro

S-a aprobat proiectul referitor la acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru familiile defavorizate. Aceia care locuiesc la bloc şi vor să se debranşeze de la sistemul centralizat de încălzire, pot primi un ajutor financiar pentru achiziţionarea unui sistem alternativ. Dacă Guvernul nu va acorda bani pentru căldură, Primăria va tăia subvenţia iar beneficiarii vor plăti gigacaloria la preţ întreg.

Discuţii aprinse au avut loc astăzi la şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal, în legătură cu acordarea unor ajutoare băneşti pentru achiziţionarea de sisteme de încălzire alternative.

Cei care locuiesc la bloc şi au venitul net de până la salariul minim pe economie, pot primi până la 7000 de lei pentru achiziţionarea unui alt sistem de încălzire, care să-l înlocuiască pe cel centralizat.

Consilierii liberali consideră că modul în care a fost conceput proiectul este discriminatoriu şi au declarat că-l vor ataca.

Proiectul impune ca în cazul în care rămân doar 2-3 apartamente dintr-un bloc, racordate la sistemul centralizat de încălzire iar locatarii refuză să se debranşeze, Primăria va aplica o soluţie extremă.

Consilierul Constantin Ionescu a propus şi trei amendamente, dintre care au fost adoptate doar primele două.

A mai fost aprobat şi amendamentul lui Bogdan Hudiţoiu, consilier PSD, care a propus se se cosemneze în proiect că suma de 7000 de lei se va acorda o singură dată, nu anual.

Proiectul a trecut cu majoritate de voturi.

La această dată mai sunt racordate la Regia Autonomă Municipal aproximativ 12.000 de locuinţe.

Dacă Guvernul nu va mai acorda şi anul acesta un ajutor financiar pentru încălzirea pe timp de iarnă, Municipalitatea nu va mai subvenţiona gigacaloria. (Corneliu Floriceanu)

Sursa: campusbuzau.ro




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%