Craciunul copilariei si colindele elegantei la Nehoiu

Decembrie 24 18:30 2019 by buzaulinreportaje.ro

“Din cer senin/ se-aude-un cor divin”… si colindul fetei cu voce ingereasca isi continua drumul spre suflet. In catedrala sufletelor de munteni de sus, de la Nehoiu, in acest decembrie fara pic de zapada bucuria si-a luat cu ea sora-incatarea si au prins laolalta oamenii urbei intr-un moment realmente de sarbatoare. Primesc cu bucurie vestea ca orasul dintre munti a avut zilele acestea cele mai alese colinde din cate au putut rasuna peste judet la ceas de sarbatoare.

Au ei, nehoienii un fel anume de a iesi in fata cand te astepti mai putin sau cand toata cealalta lume face intocmai, insa fara a pune cantitatea necesara de suflet, oamenii acestia aduc in fata frumosul, ineditul si lucrul curat.

Peste intreaga Vale a Buzaului, pe 20 decembrie 2019, din Catedrala Sf. Gheorghe, din oras au rasunat cele mai alese colinde care ne inalta sufletul cu ocazia fiecarei sarbatori din an. Daca aici, jos, in orasul Buzau am devenit tristi cand am vazut ca alaiul de colindatori a fost cel mai mic din ultimii 10 ani, nehoienii s-au bucurat de trairi alese oferite in dar si de copii, dar si de tineri care au facut un obicei sa-i colinde pe oamenii de la munte din partea aceasta de judet.
Sursa: buzaulinreportaje.ro




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%