Copii la cersit depistati de politistii locali in parcarea Kaufland Nord

Februarie 19 17:06 2018 by buzau.net

Legea care-i pedepseste cu inchisoarea pe parintii care-si trimit copiii la cer-sit sau se folosesc de ei pentru a starni mila publi-ca nu se aplica, desi e in vigoare de mai bine de un an. 

Copiii cersetori sunt de fapt copii pusi sa munceasca. Obositi, murdari, cu un catelus in brate si cu o poveste bine ticluita, cei mai multi sunt trimisi de parinti sa aduca bani in casa pentru painea zilnica. Legea care ii pedepseste pe parintii exploatatori cu inchisoarea nu se aplica, desi e intrata in vigoare de mai bine de un an.

"In parcarea magazinului Kaufland, situat pe str. Frasinet din municipiul Buzau, au fost depistati 3 minori cu varste cuprinse intre 6 si 8 ani, in timp ce se aflau nesupravegheati si apelau la mila publicului. Avand in vedere cele constatate, a fost luata masura instutionalizarii minorilor depistati la Complexul de Servicii Comunitare nr. 3, Centrul de Primire a Copilului in Regim de Urgenta si Evaluare Buzau, situat pe str. Obor nr. 5A." transmite Directia Politiei Locale Buzau

Chiar si cand afara e un frig de crapa pietrele, strazile Buzaului sunt pline de copii care cersesc. Langa semafoare si in fata bisericilor in zi de sarbatoare. Cei mai marisori sunt trimisi singuri "pe teren" de parintii lor, bebelusii, care nici macar nu stiu sa mearga, sunt expusi public chiar de cei care le-au dat viata, pentru a starni compasiunea publica. O mana intinsa trebuie sa spuna o poveste. Cu orice pret.

Ioana Campeanu




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%