VIDEO: Sensul giratoriu o problema pentru multi soferi buzoieni

Februarie 19 10:26 2018 by buzau.net

Traversarea unui sens giratoriu reprezintă pentru mulţi şoferi un adevărat calvar. Situaţia este vizibilă in Buzau, unde au fost realizate în ultimii ani mai multe giratorii.

Puţine au rămas „neatinse” în urma accidentelor rutiere. Şoferii s-au înfipt cu autoturismele în acestea, au trecut pur şi simplu peste ele sau au lovit alte autovehicule care circulau regulamentar.

Cauza principala a accidentelor produse in sensiul giratoriu este neacordarea de prioritate 

Totodată, conducătorul de vehicul care execută o manevră de schimbare a direcţiei de mers, de ieşire dintr-un rând de vehicule staţionate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulaţie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp şi să se asigure că o poate face fără să perturbe circulaţia sau să pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.   

 

O intersecţie cu sens giratoriu este o intersecţie care are în mijloc un rondou, un monument sau marcaj rotund de spaţiu interzis şi indicatorul „Intesecţie cu sens giratoriu”, montat pe fiecare drum care intră în intersecţie. 

 




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%