Ce comune buzoiene ar putea să-şi schimbe numele

Martie 20 16:36 2018 by buzau.net

Mai mulţi deputaţi ai Partidului Social Democrat, cărora li s-au adăugat câţiva colegi din partide din afara arcului guvernamental, au iniţiat un proiect de lege pentru schimbarea numelor localităţilor scrise cu ,,î” şi nu cu ,,â”, cum ar fi, de exemplu, comuna buzoiană Pîrscov. 

În cazul în care proiectul de lege va trece de Camera Deputaţilor, unde se află în dezbatere, atunci numele tuturor localităţilor din România vor fi scrise cu ,,â”. Acest lucru ar însemna că toate actele persoanelor din aceste localităţi ar trebui schimbate, însă iniţiatorul proiectului, deputatul social-democrat de Mureş Florin Buicu, susţine că acest lucru se va întâmpla doar în momentul în care documentele respective vor expira.

Şapte unităţi-administrativ teritoriale buzoiene vizate

În cazul în care propunerea legislativă va fi adoptată de Parlament, şapte comune buzoiene vor trebui să-şi schimbe numele, în sensul înlocuirii literei ,,î” cu ,,â”. Este vorba despre Mînzăleşti, Pîrscov, Poşta Cîlnău, Rîmnicelu, Stîlpu, Valea Rîmnicului şi Vîlcelele, ale căror nume apar în vechea grafie inclusiv pe site-urile acestor unităţi administrativ-teritoriale. Este de văzut, de asemenea, dacă toatele actele cetăţenilor din municipiul Râmnicu Sărat şi din oraşul Pătârlagele sunt ,,aliniate” grafiei instituite prin hotărârea Academiei Române din anul 1993.

Citeste mai mult: opiniabuzau.ro




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%