Care este stadiul amenajărilor de irigații de utilitate publică din județ

Mai 29 06:13 2019 by opiniabuzau

Pentru campania de irigații a anului în curs, suprafața posibilă de irigat este de 17.000 ha, în momentul de față fiind încheiate contracte pentru o suprafață totală de 16.198 ha, din care contracte multianuale pe o suprafață de 12.914 ha și contracte sezoniere pe o suprafață de 3.284 ha.

Cel puțin așa reiese din informarea înaintată Instituției Prefectului de către reprezentanții Filialei teritoriale a Agenției de Îmbunătățiri Funciare. În vederea creșterii suprafețelor irigate, această instituție are în derulare la momentul actual trei proiecte în diferite stadii de implementare. După ce a fost aprobată HG nr. 793/2016 a Programului Național de Reabi­litare a Infrastructurii Principale de Irigații din România, care vizează reabilitarea infrastructurii principale de irigații din amenajările viabile aparținând domeniului public al statului din județul Buzău, Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare Buzău a reușit să pornească trei proiecte aflate în diferite stadii, după cum urmează: „a) Reabilitarea Canalului Vest, din amenajarea de irigații AHC Câmpia Buzăului, județul Buzău, obiectiv care se află în faza de evaluare a ofertelor tehnice și financiare pentru achiziționarea contractului de execuție a lucrării. Valoarea estimată a investiției: 22.053 mii lei (fără TVA) b) Reabi­litarea Amenajării de irigații Câmpia Buzăului Canal Est, județul Buzău, obiectiv care se află în faza de evaluare a ofertelor tehnice și financiare pentru achiziționarea contractului de prestări servicii de proiectare.

Valoarea estimată a investiției: 25.000 mii lei (cu TVA). c) Reabilitarea conductei îngropate ce se alimentează din Canalul Vest: Derivația 1 C Vest; Derivația 2 C Vest; Derivația 3 C Vest; Derivația 4 C Vest, obiectiv care se află în faza de evaluare a ofertelor tehnice și financiare pentru achiziționarea contractului de prestări servicii de proiectare. Valoarea estimată a investiției: 22.000 mii lei (cu TVA)”, anunță reprezentanții Filialei teritoriale a Agenției de Îmbunătățiri Funciare.


Sursa: opiniabuzau



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%