BUZOIENII, INVITAȚI LA PROIECTUL DE BUGETARE PARTICIPATIVĂ „OAMENI DE BINE”. ÎNSCRIERILE ÎNCEP CHIAR DE AZI. - Monitorul Buzoian

Ianuarie 30 18:15 2023 by buzau.net

Primăria Buzău a lansat platforma ”Oameni de Bine pentru Buzău”, o mișcare civică ce invită buzoienii să participe activ la proiectele de îmbunătățire continuă a orașului. Proiectul face parte din bugetarea participativă, care le permite cetățenilor să se implice direct în luarea deciziilor privind dezvoltarea localităților.

Primăria va aloca parte din bugetul anual, după care locuitorii vor veni cu propuneri de proiecte. Punctul culminant este votul popular pentru selectarea propunerilor care vor fi realizate de autoritățile locale, scrie monitorulbuzoian.ro.

„Dragi buzoieni, Vă invit cu drag să participați la proiectul de bugetare participativă prin care orice buzoian din oraș sau diaspora, poate veni cu idei pentru a îmbunătăți calitatea vieții în orașul nostru. Acest proiect nu este nou în țară, dar în premieră noi solicităm contribuția dumneavoastră pentru a transforma Buzăul în ,,Centrul național al economiei circulare din România”. De altfel, acest obiectiv este primul care deschide seria obiectivelor ce ni le-am fixat pentru a atinge viziunea de dezvoltare a Buzăului, ,,Buzăul – oraș magnet până în 2030”. Această viziune poate fi realizată dacă ne vom îndeplini misiunea, respectiv: ,,Vrem ca Buzăul să obțină așa de multă atractivitate și competitivitate pentru locuitorii săi, pentru investitori și pentru vizitatori, încât să devină unul din cele mai importante orașe din România”. Iar asta vom implementa împreună, în domeniul economic, educațional, social și cultural, unde am fixat 28 de obiective de îndeplinit. Avem la Buzău deja prima școală circulară din România, dar și cel mai mare reciclator din Europa, Grupul Green, cu care avem proiecte comune, dar care ne și inspiră! Găsiți mai jos pașii de urmat pentru a participa la acest proiect de dezvoltare a Buzăului. Suma totală alocată este de 100.000 de euro, dar dacă proiectele sunt bune vom suplimenta această sumă cu cât este necesar. Vă așteptăm cu cât mai multe idei!”, este mesajul primarului Constantin Toma cu privire la proiectul de bugetare participativă.

Temele eligibile sunt disponibile pe pagina https://www.oamenidebine.bz, iar înscrierile de proiecte încep chiar de astăzi, 30.01.2023.

Citește articolul integral pe monitorulbuzoian.ro




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%