Buzoianul Cristi Mănăilă se pregătește pentru startul în cea mai mare cursă a vieții sale

Iulie 3 10:03 2021 by observatorulbuzoian

Fost militar de carieră Cristi Mănăilă practică din 2017 ciclismul de anduranță reușind să încheie zeci de curse atât pe plan intern cât și internațional. Pasiunea pentru sportul pe două roți l-a determinat să se înscrie în cea mai mare cursă a vieții sale chiar dacă pentru asta va trebuie să scoată din buzunar mii de euro.

„Este probabil cea mai tare cursă de pe continentul european. Începe din Italia de la Rovereto, la 80 de kilometri de Verona și se încheie la North Cape în Norvegia adică 4430 de kilometri care trebuie parcurși în 22 de zile. Traversează 10 țări Slovenia, Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania, letonia, Estonia, Finlanda și Norvegia partea de nord adică 4430 de kilometri complet autonom. Avem patru puncte de control pe Lacul Balaton, unul la Krakovia, unul la Riga şi unul în Finlanda, la Rovaniemi, la căsuţa lui Moş Crăciun ”, a spus Cristi Mănăilă.

Pentru o astfel de cursă costurile sunt și ele pe măsură dat fiind că ciclistul trebuie să se îngrijească timp de 22 de zile de ceea ce mănâncă, unde doarme sau dacă se întâmplă ceva cu bicicleta lui.

”Doar înscrierea a fost 400 de euro iar pentru drum am făcut așa un calcul probabil că 3-4000 de euro. Toţi banii ăştia îi scot din buzunar. Nu prea se înghesuie nimeni să te ajute, pentru că este, într-adevăr, o cursă grea şi nimeni nu riscă să investească nişte bani în tine şi să nu ştie dacă ajungi la capăt. Un singur... [Citește articolul integral pe observatorulbuzoian.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%