Vrei sa iti iei o casa noua sau este nevoie de amenajari in locuinta pe care o ai deja, dar bugetul este limitat si ai ramas fara inspiratie. Nu esti pe cont propriu in aceasta situatie! Exista metode eficiente de amenajare a zonei de gatit si servit masa chiar si pentru aceste situatii.
Visele noastre de amenajare si realitatea nu tot timpul merg in aceeasi directie, mai ales din cauza bugetului. Putem, totusi, sa le intersectam atat cat se poate si tot sa fim multumiti de rezultat. Totul incepe de la cateva idei, mobila pentru servit masa si cateva masuratori.
Cateva idei care te pot ajuta sunt urmatoarele:
1. Forma potrivita pentru incapere
Exista cateva forme clasice de amenajare al spatiului, cum sunt I, L, U, cele cu mobila dispusa in paralel pe 2 laturi ale camerei sau cea cu insula (insa aceasta are nevoie de racordari suplimentare la apa, gaz si canalizare). Pentru spatiile mai mici, poti opta pentru forma I, in care aragazul/plita, chiuveta si majoritatea electrocasnicelor si mobilei este dispusa pe o singura parte a incaperii. Daca spatiul este suficient de mare, poti dispune totul in paralel, pe doar 2 laturi si, astfel, creezi efectul unei incaperi mai lungi.
2. Alege culori neutre
Culorile neutre si nuantele foarte deschise dau impresia de spatiu mare si aerisit, asa ca nu te complica vopsind peretii sau avand mobila in culori puternice, care ingusteaza vizual. Alege o singura culoare sau combina 2 culori prin cantitati diferite din fiecare pentru a crea o diversitate de nuante cu un buget mic.
3. Organizeaza spatiul inteligent
Spatiul de lucru din aceasta incapere trebuie sa fie eficient, nu o atractie arhitecturala, asa ca urmareste acest scop, gandeste mai intai functional si apoi estetic.
Ia mobila si electrocasnicele de care chiar ai nevoie: aragaz/plita, frigider, chiuveta, masa, scaune, un blat si cateva dulapuri si sertare de depozitare. Nu trebuie sa fie nimic complex, ci eficient. Pentru a scuti din cheltuieli, poti renunta la aparate de care nu ai nevoie neaparat, cum ar fi cuptor cu microunde, masina de spalat vase, aparat de cafea si asa mai departe. Acestea nu numai ca iti vor genera costuri atunci cand le cumperi, ci si cheltuieli la consumul de curent si altele. Nu trebuie sa ai 20 de sertare sau dulapuri pentru a organiza obiectele. Pur si simplu gandeste-te la cele mai bune metode de le depozita cat mai bine.
4. Cumpara responsabil elementele pentru amenajare
Costurile reduse nu inseamna doar sa cumperi obiecte la preturi mici, ci si sa achizitionezi ceva ce este durabil pentru a nu cheltui in repetate randuri de-a lungul timpului. Investeste in calitatea aragazului, podelei si a blatului, care ar fi bine sa fie termorzistent.
5. De ce sa cumperi, daca poti improviza?
Daca doresti sa iti infrumusetezi locuinta, poti sa nu dai bani pe elemente de decor, ci sa le confectionezi chiar tu. Daca becurile simple te-au plictisit, le poti confectiona diferite ornamente, poti picta, lipi si improviza in orice fel. Sunt milioane de idei de decor pe care le poti face acasa, in loc sa cheltui serios pe decoratii scumpe.
Alte astfel de idei poti sa citesti aici.
Indiferent de bugetul pe care il aloci amenajarilor din casa, poti gasi solutii pentru toate variantele. Important este sa cauti variantele care te avantajeaza si care ti se potrivesc cel mai bine.
Sursa foto: www.bigstockphoto.com
Se încarcă comentariile ... 0███████████████████100%
|