Ai grija de planeta! TOP 5 măsuri pe care le poți lua acum pentru a avea grijă de mediul înconjurător

Februarie 22 18:13 2019 by buzau.net

Este important să fim cu toții conștienți de responsabilitatea pe care o avem față de mediul înconjurător. Casa noastră nu este doar spațiul îngrădit de pereți sau chiar un gard care este trecut în registru cu numele nostru. Casa noastră este întreaga planetă și este necesar să avem grijă de ea dacă vrem să ne simțim bine în ea. Majoritatea oamenilor însă, deși sunt conștienți de starea critică spre care se îndreaptă planeta noastră, nu știu ce pot face sau ce pot schimba pentru a avea un impact benefic asupra ei. Așadar, dacă îți pasă de planetă, am pregătit mai jos câteva măsuri pe care le poți lua cât mai rapid pentru a salva pământul. 

Top 5 schimbări pentru o planetă mai fericită

1. Economisește energie și electricitate

Pentru a consuma mai puțină energie și electricitate, închide aparatele și becul atunci când nu le folosești. Te poți folosi de un prelungitor cu întrerupător, pentru a închide mai multe aparate în același timp. Acesta îți va fi util și dacă nu îți amintești să scoți din priză aparatele atunci când nu le folosești. Ține minte că deși nu ai telefonul conectat, încărcătorul continuă să consume electricitate. 

Iarna setează termostatul la cea mai joasă temperatură confortabilă pentru tine și familia ta, iar vara, în loc să pornești aerul condiționat, mai bine deschide fereastra sau folosește un ventilator. O schimbare bună este aceea de a trece la becurile LED. Deși inițial acestea sunt mai scumpe, vor consuma cu până la 30% mai puțină energie. 

Dacă este posibil, începe să folosești surse alternative de energie, așa cum este energia solară. O investiție în mai multe panouri solare electrice este una foarte înțeleaptă și deosebit de prietenoasă atât cu mediul înconjurător, cât și cu buzunarul tău, pe termen lung bineînțeles. 

2. Nu consuma prea multă apă

Fă schimbări conștiente pentru a scădea consumul de apă. Poți începe cu lucruri mici precum: Fă un duș de 5 minute sau umple cada doar un sfert sau o treime. Închide robinetul în timp ce te speli pe dinți și atunci când folosești săpunul. Spală haine doar atunci când poți să umpli mașina de spălat, și procedează la fel și cu mașina de spălat vase. 

Este o idee bună să instalezi sisteme care să reducă debitul de apă, astfel chiar dacă faci un duș mai lung, vei consuma mai puțină apă decât în mod normal. Dacă ai o piscină, investește într-o învelitoare pentru piscină pentru a împiedica apa să se evapore. 

3. Redu consumul, reutilizează și reciclează

Fii un consumator responsabil pentru a reduce risipa! Evită să cumperi produse care au prea mult ambalaj care nu este necesar. Nu cumpăra ce nu ai nevoie. Cumpără produse durabile, unele care să te servească poate chiar toată viața. Dacă ai nevoie de obiecte doar pentru o scurtă perioadă de timp, este mai bine să le împrumuți. În privința hainelor, încearcă să cumperi second hand deoarece așa le reciclezi. 

De asemenea, încearcă să te dezobișnuiești să folosești obiecte de unică folosință. Poartă mereu cu tine o plasă de cumpărături reutilizabilă. Renunța la farfuriile, tacâmurile, paiele sau ceștile de unică folosință, și cumpără variante reutilizabile. De asemenea, încearcă să cumperi baterii reîncărcabile. Poți citi mai multe aici despre cat de dăunătoare sunt obiectele din plastic. 

4. Schimbă-ți obiceiurile alimentare

Se consumă foarte multe resurse pentru a procesa carnea și produsele lactate. Deci, dacă vei consuma mai puțină carne și lactate, vei ajuta mediul înconjurător. Dacă ai absolută nevoie să consumi proteină animală, cumpără de la ferme și producători locali. De asemena, se creează multă poluare din cauza transportului de alimente. Vei lupta împotriva acestui fenomen dacă vei cumpăra alimente de la producători locali. 

5. Călătorește responsabil

Propune-ți să circuli mai mult pe jos sau cu bicicleta pe rutele din apropierea casei. În mod surpinzător, rutele scurte sunt cele mai grele pentru mașina ta, deci atunci poluezi mai mult și consumi mai mult carburant. De asemenea, în loc să mergi oriunde cu mașina, folosește mijloacele de transport în comun. Astfel contribui la fluidizarea traficului și la reducerea consumului de carburant. Plănuiește-ți activitățile zilnic, în așa fel încât drumul tău cu mașina să fie cât mai scurt. Încearcă să nu te întorci pe aceiași rută de prea multe ori. 

Dacă vei aplica aceste sugestii și nu numai, cu siguranță vei contribui la sănătatea planetei noastre!




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%